Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νόμος είναι το δίκιο του Παναγιώτατου


Πριν από μερικές μέρες, όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ», δύο νεαροί άνδρες στη Βρετανία καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Ο νόμος εκεί είναι νόμος.

Στην Ελλάδα, ο νόμος είναι κάτι σχετικό. Κάποιες φορές νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κάποιες άλλες νόμος είναι το δίκιο του Παναγιώτατου Ανθιμου Θεσσαλονίκης.
Ο τελευταίος, στο τακτικό κήρυγμά του της Κυριακής, που μεταδίδεται απευθείας από την κρατική συχνότητα της ΕΤ3, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα που έλεγε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μελίτης Φλώρινας έχει λάβει άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, που μάλιστα θα εκπέμπει πρόγραμμα στη γλώσσα της FYROM - της χώρας με την οποία η Ελλάδα έχει διαφορές για το όνομα.
Ο κ. Ανθιμος αναρωτιέται αν ένας τέτοιος σταθμός θα είναι όργανο προπαγάνδας της FYROM. «Αν είναι ναι», απαντά μόνος του, «εγώ με τη νεολαία και με όσους θέλετε - θα το πω όπως το αισθάνομαι, δεν ξέρω τι θα γίνει -, αλλά αν πουν "ναι" και το κάνουν τουλάχιστον 40-50 πούλμαν πρέπει να φτάσουν εκεί και μαζί με τους εκεί αδελφούς της Φλώρινας και της Μελίτης να τα κάνουμε γυαλιά καρφιά. Αλλιώς δεν γίνεται δουλειά».
Με άλλα λόγια, ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης υποκινεί από άμβωνος και, ταυτόχρονα, από τη δημόσια τηλεόραση, σε βιαιοπραγία εναντίον ενός σταθμού (αν λειτουργήσει) εντός της ελληνικής επικράτειας, με το πρόγραμμα του οποίου διαφωνεί. Παράξενος είναι ο τρόπος να εκφράζει την απέραντη αγάπη του - και προς το ποίμνιο και προς τη δημοκρατία.
Ηλίας Κανέλλης
Πηγή: Εφ. Τα Νέα

6 σχόλια:

  1. που ξέρει από αγάπη αυτός ο μισαλόδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. κανέλλη για την ταμπακιέρα θα κάνετε επιτέλους λόγο; Ρητορικό ασφαλώς το ερώτημα. (Άλλωστε κάτι τέτοιο δε θα συνέφερε την έγκριτο εφημερίδα σας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κανέλλη, διαφωνώ καθέτως με τον Άνθιμο. Θεωρώ την ρασοφόρο συμμορία στην οποία συγκαταλέγεται και ο Θεσσαλονίκης, ως μία από τις πλέον ληστρικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, (δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς ότι η εκκλησία είναι επιχείρηση και τίποτα παραπάνω).
    Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα την γνώμη μου για το παπαδαριό, θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Εσείς δεν ενοχλήστε καθόλου με το ότι μία ομάδα ανθρώπων που θέλουν να επεκτείνουν την επικράτεια τους μέχρι το βόρειο Αιγαίο, θα έχουν ένα επιπλέον βήμα για να προπαγανδίζουν τις θέσεις τους; Δεν σας εξοργίζει η ανιστόρητη λογοδιάρροια στην οποία επιδίδονται οι σκοπιανοί και οι εντός της ελληνικής επικράτειας κρατικοδίαιτοι πράκτορες τους;
    Αφήστε λοιπόν τα μαθήματα δημοκρατίας κατά μέρους και προσπαθήστε να δείτε λίγο πιο σφαιρικά το όλο ζήτημα. Εδώ δεν μιλάμε για έναν ραδιοφωνικό σταθμό με του οποίου το πρόγραμμα ενδεχομένως πολλοί από εμάς να διαφωνούν. Εδώ μιλάμε για ένα προπαγανδιστικό μέσο το οποίο έχει ως αυτοσκοπό να διαμορφώσει συνειδήσεις.
    Εδώ μιλάμε για μια σπείρα στην κυριολεξία που νομίζει ότι βρήκε την Ελλάς ευάλωτη, γονατισμένη και μπορεί να ενεργεί κατά το δοκούν.
    Τέλος, μιας και έχετε μια τόσο ανεπτυγμένη αίσθηση της δημοκρατίας, σας ρωτώ αν βρίσκετε τόσο δημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί ο κύριος Αναστασιάδης; Αλήθεια, πόσο δημοκρατικό είναι να διαδίδεις μαλακίες περί μακεδονικής γλώσσας και μειονότητας, όταν μάλιστα ξέρεις ότι λες μαλακίες αλλά τις λες γιατί σε πληρώνουν καλά;

    Υ.Γ.Και παρεμπιπτόντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του εν λόγω σταθμού θα είναι αντισυνταγματικό. Απαγορεύετε η ανθελληνική προπαγάνδα εντός της Ελληνικής επικράτειας.
    (εκτός και αν παίζουν το ζαικο-κοκοραικο όλη μέρα που πολύ αμφιβάλλω).

    THE BEGGAR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mazi sou anthime perimenoyme kai emeis apo edo apo thn florina na kanoyme vtou
    theloyme to spirto den paei allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην το παίζετε Μακεδονομάχοι και θαυμαστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί ο Ναζωραίος θα σάς τιμωρήσει !!!Μάλλον σας διαφεύγει ότι Μέγας Αλέξανδρος ήτανε "ειδωλολάτρης" και έλεγε ότι ήταν υιός του Δια !!Eσείς οι ρασοφόροι λάτρες του Ιησού που στα ελληνικά σημαίνει ο γιαχβε σωτηρ!!! Τι σχέση έχετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετε 21/8/2011 9:35 μμ ο Μέγας Αλέξανδρος που όταν κατάκτησε την Αθήνα και έκανε θυσίες για την νίκη του στους δώδεκα θεούς έκανε και σπονδή στον άγνωστο θεώ άσχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή