Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ανοικτή διαβούλευση για τα ζητήματα του εμπορικού κέντρου ζητούν οι έμποροι της Φλώρινας


Η ρύθμιση - οριοθέτηση κυκλοφορίας  στη χρήση της αγοράς ως ένα κομμάτι ενός συνολικού σχεδιασμού, η εύρυθμη λειτουργία προς όφελος των καταναλωτών και των εμπόρων, απαιτούν την εκ νέου εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση για αναζήτηση λύσης. Επιβάλλεται, μέσα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις, ο δήμος Φλώρινας να φροντίσει και για την αναζήτηση της συσσωρευμένης εμπειρίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κωδικοποιήσουμε.
Επιθυμούμε μαζί με τον δήμο Φλώρινας, να συζητήσουμε και να ορίσουμε στα πλαίσια του πολεοδομικού μας συγκροτήματος, τις περιοχές που έχουν επαγγελματικό αντίκρυσμα, να τις διευκολύνουμε και να τις προστατέψουμε από τυχόν παρενέργειες που δημιουργούν προβλήματα.  Επιπλέον με κανόνες και ορισμούς να περιφρουρήσουμε την εφαρμογή και λειτουργία όλων των αποφάσεων.
Επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην επιλογή των καταλλήλων ανθρώπων που θα επιλεγούν με διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και από τους αρμοδίους φορείς για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τους όρους για την λειτουργία της πόλης και της αγοράς με τα σύγχρονα δεδομένα και την εμπειρία που υπάρχει παγκοσμίως και πανελληνίως τουλάχιστον.
Αντιπαρατιθέμεθα  στις πρόχειρες λύσεις  και στα παιγνίδια των εντυπώσεων, και επιμένουμε σε μία  μακροχρόνια στόχευση για τη Φλώρινα, ακριβώς επειδή η πόλη  στερείται αυτών των δυνατοτήτων.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας – Θωμάς Ταλλίδης
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας – Σάββας Σαπαλίδης
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Φλώρινας – Σίμος Κώτσιου
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας – Γιώργος Αντωνιάδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου