Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Απάντηση Ι.Μαγκριώτη στο Γ.Λιάνη



Την παρακάτω επιστολή απέστειλε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Γιάννης Μαγκριώτης στο Βουλευτή Γιώργο Λιάνη.


Αγαπητέ Γιώργο,

Με έκπληξη διάβασα στην επιστολή σου, στις 8/8/2011, προς τον συνάδελφο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την αναφορά σου σε εμένα.
Συγκεκριμένα γράφεις:
«Ο κ. Μαγκριώτης μιλάει εδώ  και τρία χρόνια για τον κάθετο άξονα Νίκης -Φλώρινας που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας, όλο δημοπρατείται και δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα…»
Σε σχέση με αυτή την αναφορά σου θα ήθελα να πω δυο πράγματα:
Πρώτον, γνωρίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει ακόμα 2 χρόνια ως Κυβέρνηση, συνεπώς δεν μπορεί να μιλάω 3 χρόνια για τη δημοπράτηση του έργου αυτού.
Δεύτερον, από το Μάιο του 2008, ως αρμόδιος για τα δημόσια έργα, πίεζα την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ να ωριμάσει μελετητικά το έργο για να δημοπρατηθεί.
Αυτό το κάναμε πράξη τόσο ο πρώην Υπουργός κ. Ρέππας όσο και εγώ, με τη νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 80εκ. ευρώ, έχει ήδη δημοπρατηθεί και η 6η Σεπτεμβρίου 2011 έχει οριστεί ως ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών. Αν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές μπορεί να έχουμε προσωρινό ανάδοχο του έργου αυτή την ημερομηνία.
Σου θυμίζω ότι πριν περίπου δέκα μέρες, σε τυχαία συνάντησή μας στη Βουλή, σε ενημέρωσα για αυτή την εξέλιξη, η οποία έχει δημοσιευθεί και στα ΜΜΕ και ειδικά σε αυτά της Φλώρινας.
Όσον αφορά τη σύνδεση Φλώρινας-Κοζάνης, είναι έργο το οποίο επίσης θεωρώ σημαντικό γιατί θα βγάλει τη Φλώρινα από την απομόνωση. Γνωρίζεις επίσης τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να ωριμάσει μελετητικά και να επιλεγεί η τελική και πιο χρήσιμη λύση.
Μάλιστα, για να επιταχυνθούν οι μελέτες και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, αναθέσαμε την εποπτεία του έργου στην Εγνατία Οδό ΑΕ.
Στο τέλος του Αυγούστου, μαζί με το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια, έχουμε προγραμματίσει ανοιχτή διαβούλευση στην περιοχή για το θέμα αυτό.
Σου επισυνάπτω την προκήρυξη της Εγνατίας Οδού ΑΕ, το αντίστοιχο δημοσίευμα για τον τοπικό τύπο της Φλώρινας καθώς και τη δημοσίευση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα της ΕΕ.

Με εκτίμηση
Γιάννης Μαγκριώτης

6 σχόλια:

  1. έλα στη διαβούλευση αν θέλεις να μάθεις νέα! και μην ενοχλείς τον Χρυσοχοίδη με λαϊκισμούς και επιστολές της πλάκας.Αυτό σου λέει παππουΓιώργο ο Μαγκ! gege(βλάχο μου)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "σε τυχαία συνάντηση" ΥΠΟΥΡΓΆΡΑ ΜΟΥ. Στους διαδρόμους της Βουλής χαχαχαχα.έτσι θα οργανώνεις συναντήσεις για τα θέματα της Φλώρινα(πολλά χα).και αυτό όχι για πολύ ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο, παραιτήσου να τελειώνει το μαρτύριο.
    Ο μισητός είναι στη ΔΕΘ και ετοιμάζεται να υποδεχθεί διάβασα τον Πούτιν. Σιγά μην ξανασχοληθεί!!
    Οπότε θα κάτσει κανά 6μηνο ο Ολγίτσα (η οποία και 6 χρόνια να μείνει βουλευτής εκλογές ΔΕΝ κερδίζει). Θα γίνει για λίγο ο καλύτερος πελάτης της ελληνοφρένειας και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός για το Νίκο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την διαβούλευση αυτή περιμένουμε πολλά, αρκεί να δεχθούν οι Φλωρινιώτες "άρχοντες" (βουλευτές, δήμαρχοι κλπ) μια ρεαλιστική πρόταση για την χάραξη του οδικού άξονα. Αν εμμένουν στην παλιά που απαιτεί σύραγγες, γέφυρες και ένα σωρό απαλλοτριώσεις, πάλι θα μείνουμε, όχι απλώς χωρίς δρόμο, αλλά χωρίς ελπίδα να αποκτήσουμε ποτέ αξιοπρεπή δρόμο.
    Θυμίζω την τρομερή καθυστέρηση στον άξονα Νίκη-Φλώρινα επειδή η μελέτη δεν τον είχε τετράιχνο, λες και το πρόβλημά μας ως Φλώρινα ήταν να προσπερνούν με ευκολία οι ξένοι την περιοχή μας και όχι να αποκτήσουμε εμείς εύκολη πρόσβαση από και προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Η καθυστέρηση αυτή είχε παρουσιαστεί ως προσωπική επιτυχία του πρώην Νομάρχη (διότι υποστηρίχθηκε ότι "άμεσα" θα άλλαζε η μελέτη και ο άξονας θα αποκτούσε τέσσερις λωρίδες παρόλο που οι πιστώσεις δεν επαρκούσαν).

    ΑΝ έρθει ο Λιάνης στη διαβούλευση ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΩΤΑ για τις εναλλακτικές και τις δυνατότητες σε σχέση με τον άξονα, γιατί ο ρόλος του δεν είναι "να προσπαθεί να υλοποιήσει ότι του ζητά η Φλώρινα" όπως συνηθίζει να λέει, ούτε να αποστέλλει ποταπές αντιπολιτευτικές επιστολές, αλλά να φροντίζει για το πραγματικό συμφέρον της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας απασχολεί αν βρίσκεστε τυχαία ή όχι .
    Ούτε το ποιός απο τους δυό σας έκανε κάτι και ποιό.
    Ούτε μας ενδιαφέρουν οι αληθινές ή όχι δημόσιες αντιπαραθέσεις σας.
    Ούτε και είστε χτεσινοί βουλευτές
    Και στην κυβέρνηση ήσασταν και είσαστε χρόνια και μάλιστα και σαν υπουργοί
    Δεν θα καθίσω να σας πω τί κάνατε και τι έπρεπε να κάνετε - σαν βουλευτές ,σαν υπουργοί ,σαν κυβέρνηση.
    Αν βάλετε να δουλέψει λίγο σωστά το μυαλό σας μπορείτε πιστεύω να καταλάβετε το μέγεθος των ευθυνών σας απέναντι στην Φλώρινα,
    Αφήστε τα λόγια φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή