Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Φλώρινα


Με κεντρικό σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες: Με το ΚΚΕ για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», πραγματοποιείται, σήμερα Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και της πρωτοβουλίας των μελών και φίλων της ΚΝΕ. Είναι φτιαγμένο με αισιοδοξία για ένα μέλλον σοσιαλιστικό, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους του μόχθου, στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντανακλά το μεράκι και την αξία της εθελοντικής δουλιάς των μελών και φίλων της ΚΝΕ, που μόνοι τους, χωρίς «χορηγούς» και σπόνσορες, στήνουν τις δικές τους φεστιβαλικές γιορτές.
«Ο δικός σου δρόμος – για τις δικές σου ανάγκες: Με το ΚΚΕ για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», είναι το κεντρικό σύνθημα – μήνυμα του φετινού, 37ου , Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, μέσα από το οποίο η ΚΝΕ μεταφέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι υπάρχει λύση σε όφελος του λαού και της νεολαίας, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό.
Το τελευταίο διάστημα η επιδρομή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει τελειωμό. Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Τώρα είναι η ώρα ο λαός να παρέμβει οργανωμένα, να χτίσει γερό τείχος, με την πάλη του, απέναντι στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.           
Η ΚΝΕ ανοίγει πλατιά συζήτηση με τη νεολαία για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση.
Οι ανάγκες της νεολαίας για δουλειά με δικαιώματα, μόρφωση, ζωή, ελεύθερο χρόνο, υγεία, κατοικία, πρόσβαση στον πολιτισμό και στον αθλητισμό δεν χωρούν στα κέρδη των καπιταλιστών. Δεν υπάρχουν λύσεις κοινές για το κεφάλαιο και για το λαό. Τώρα χρειάζεται οργάνωση και αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γιατί μόνο με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δυνατοτήτων της χώρας, μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για το λαό, που σαν βασικό σκοπό θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Αναδεικνύουμε τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού, τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της εργατικής εξουσίας, την αναγκαιότητα και την επικαιρότητα του σοσιαλισμού
Η φετινή προφεστιβαλική εκδήλωση της Φλώρινας είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στην ανεργία, για λαϊκή Παιδεία, στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την  καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
     * Συναυλία από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.
     * Προβολή DVD. –  Μικρό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο.
     * Έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.
     * Πολιτική ομιλία από μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου