Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι επιχειρήσεις τολμούν


Την ανάγκη της συνεργασίας κράτους, αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών προκειμένου να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας σημείωσαν οι επικεφαλής θεσμών και φορέων στα Εγκαίνια της 27ης Εμπορικής, Βιοτεχνικής και γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας χτες το βράδυ.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Χρήστος Σάββας, όσο και ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Παναγιώτης Αποστολίδης τόνισαν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και τα Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας σε συνθήκες κρίσης να σηκώσουν το βάρος που τους ανήκει για την ανάπτυξη ζητώντας από την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις.
Στην φετινή διοργάνωση της Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίαας συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις. Μεταξύ των συμμετοχών περιλαμβάνονται τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας και Αθηνών καθώς επίσης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Την έκθεση, η οποία στόχο έχει την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, επισκέπτονται 36 επιχειρηματίες της Ένωσης Κατασκευαστών Αλβανίας, δέκα επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς Τρόφιμα – Ποτά και Κατασκευών, τοπικοί επιχειρηματικοί φορείς από την Πρίστινα του Κοσσόβου. Από την FYROM επισκέπτονται την έκθεση φορείς από το Μοναστήρι και το Πρίλεπ, από την Αλβανία επιχειρηματίες από την Κορυτσά και από την Βουλγαρία από το Σαντάνσκι. Στο πλαίσιο των καθημερινών παράλληλων εκδηλώσεων της 27ηςΕμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, χθες Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τις 6:30 το απόγευμα, ο πολιτιστικός σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας» θα παρουσιάσει την τοπική κουζίνα, παραδοσιακούς χορούς και τοπικά προϊόντα της περιοχής. Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα» και από τις 6:30 το απόγευμα «ο φανός του Αϊ Δημήτρη» θα παρουσιάσει την Κοζανίτικη Κουζίνα και παραδοσιακούς χορούς. Η Έκθεση λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή από τις 10.30 το πρωί μέχρι στις 22.30 το βράδυ και την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη από τις 17.30 το απόγευμα έως στις 22.30 το βράδυ. Η τιμή εισόδου παραμένει στα 2 ευρώ.
Σύνταξη: Θωμάς Δημητριάδης
Πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου