Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοπρατείται ΣΗΜΕΡΑ το τμήμα Κορομηλιά- Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή


Πραγματικότητα θα γίνει η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή» που ενώνει τον βασικό άξονα της Εγνατίας με τη Σιάτιστα, την Καστοριά και τα Ελληνό - Αλβανικά σύνορα.

Το τμήμα που δημοπρατείται είναι το «Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή», μήκους 16,2 χλμ.
Η ημερομηνία δημοπράτησης είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2011.
Ο προϋπολογισμός είναι 120.500.000 ευρώ που περιλαμβάνει ΦΠΑ, ενώ η ολοκλήρωση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής.
Ο κάθετος άξονας 45 αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού άξονα VIII, έχει μήκος περίπου 72 χλμ. και συνδέει την Εγνατία Οδό με τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το υπό δημοπράτηση τμήμα «Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή» αποτελείται από τα υποτμήματα: α) «Κορομηλιά - Ιεροπηγή», μήκους 13,5 χλμ. και β) το πρώτο μέρος του τμήματος «Ιεροπηγή - Κρυσταλλοπηγή», μήκους 2,7 χλμ.
Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με διατομή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου με ΛΕΑ και τυπική διατομή οδοστρώματος πλάτους 22,25 μ., την κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων, την κατασκευή της δίδυμης σήραγγας Ιεροπηγής, την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου καθώς και τις αποκαταστάσεις και συνδέσεις του τοπικού οδικού δικτύου.
Περιλαμβάνεται ακόμη ο όρος της προαίρεσης για την κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος (Κρυσταλλοπηγή), με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 38 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΠΕΠ 2007 - 2013.
Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που δημοπρατείται μετά από μια μεγάλη περίοδο ανομβρίας για τα δημόσια έργα και φυσικά θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων τεχνικών εταιρειών.
Πηγή: ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. Ωραια, ολοκληρωνετε η απομονωση της Φλωρινας και εμεις δε βγαζουμε μιλια.Μετα την εγνατια που ολος τυχαιως χρειαζετε μεχρι την Πτολεμαιδα και οχι παραπερα ηρθε η σειρα να δουμε και την ευρυτερη περιοχη της Πρεσπας να συνδεετε απευθειας πλεον με την Καστορια το οποιο συνεπαγετε οτι σε λιγα χρονια να ειναι φυσιολογικο η πρεσπα ως δημος να ειναι πιο λογικο να υπαχθει στη καστορια. Μηπως εν τελει ειμαστε λιγο περιττη για την Ελληνικη επικρατεια; μηπως σιγα σιγα πρεπει να συνηδειτοποιησουμε λογω της ανικανοτητας των ανθρωπων που εκλεγουμε οτι η περιοχω θα μετατραπει σε νεκρη ζωνη και τζαμπα καθομαστε εδω; μηπως αν το δουμε συνομοσιολογικα μπορει να ειμαστε αρκετη ως δωρο σε καποιους γειτονες ωστε να αλλαξουν την αποξη τους για το πως θα ονομαστει η χωρα τους;
    Τελικα οι νεοι της περιοχης εχουν δικιο που απο τα 14 τους νιωθουν οτι πρεπει να φυγουν απο εδω για να προοδευσουν οταν βλεπουν οτι σε ακτινα 40χιλιομετρων απο την πολη τους ολα γινονται και στην πολη τους εκτος απο τα Πρεσπεια δεν εχει γινει και αποτι διακρινω δεν προκειται να γινει τιποτα αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή