Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Γ.Λιάνης: «Να παραδεχθεί ο Παπανδρέου ότι απέτυχε»


Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη κάλεσε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να παραδεχθεί ότι απέτυχε.

«Από τη στιγμή  που το μνημόνιο 1, το οποίο ψήφισα όπως ξέρετε  απέτυχε και απέτυχε οικτρά, είχα υποχρέωση και περίμενα ο χώρος μου που το ήξερε ότι απέτυχε το μνημόνιο, ο πολιτικός μου αρχηγός, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο αγαπητός μου φίλος ο Γιώργος Παπανδρέου να βγει και να πει σε αυτό αποτύχαμε, όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ζητάμε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, να το λάθος μας, να τα καινούρια μέτρα που το λάθος αυτό θα το διορθώσουν».
Ο κ.Λιάνης αναρωτήθηκε μάλιστα «που είναι οι εθνικοί ευεργέτες;». Είπε χαρακτηριστικά: «Θα θυμάστε ότι η χώρα είχε μια τάξη που τους ονομάζαμε εθνικούς ευεργέτες. Τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι; Δίνανε ένα παράδειγμα. Ο ένας έκανε ένα στάδιο, ο άλλος έκανε το Ζάππειο ….. δύσκολο τους είναι να δώσουνε ένα παράδειγμα; Τώρα πια δεν είναι 10 οι έχοντες,  είναι 10.000, να βάλουμε αυτά  τα χρήματα και να πούνε νά η αρχή. Ένα παράδειγμα θέλει ο κόσμος να δει κάτι και να πιστέψει, και δεν το δίνουμε ούτε εμείς».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής έστρεψε τα πυρά του και στον Κυριάκο Μητοτάκη, από τον οποίο ζήτησε να δώσει το 50% των καταθέσεων του: «Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης είπε δώστε τα αυτοκίνητα, δεν έχει τίποτα να χάσει έχει πέντε,  δώστε τα φουσκωτά, δεν έχει τίποτα να χάσει έχει δυο. Και εγώ θα σημείωνα να δώσουμε το 50% των καταθέσεών μας κύριε Μητσοτάκη, εγώ δεν έχω ούτε ένα ευρώ κατάθεση και εσείς δεν το είπατε».
Παράλληλα, ο κ.Λιάνης έκανε πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καλέσει την εθνοσυνέλευση. «Ο  εξαιρετικός ευπατρίδης Κάρολος Παπούλιας, έχει το δικαίωμα από το σύνταγμα, που δεν έχει γίνει ποτέ άσκηση του δικαιώματος από κανέναν Πρόεδρο,  βάσει του άρθρου 40 το οποίο λέει ότι ο Πρόεδρος ευλόγως μπορεί όποτε κρίνει να καλέσει την εθνοσυνέλευση. Τι σημαίνει αυτό; Είναι εξόχως συμβολική και ουσιαστική πολιτική κίνηση…. να μιλήσει ο Πρόεδρος για την δραματικότητα της κατάστασης ενώπιον των αντιπροσώπων του έθνους και όχι των κομματικών στελεχών».
Σχετικά με το αίτημα για κατάργηση των προνομίων των βουλευτών είπε στον αέρα του 97,2: «Είμαι υπέρ της κατάργησης των προνομίων, είναι εξοργιστικό το θέαμα των επιτροπών, είναι εξοργιστικό το θέμα της ασυλίας, όμως την ίδια ώρα το να πούμε ότι καταργούμε τη σύνταξη του βουλευτή θέλει μια περίσκεψη. Πόσα χρόνια με ξέρετε σαν δημοσιογράφο; Θέλετε να μάθετε τι σύνταξη πήρα από το δημοσιογραφία; 1100 ευρώ, νομίζετε εσείς ότι αν καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη μπορώ να ζήσω με τα 1100 ευρώ όταν πληρώνω 1500 ενοίκιο για το σπίτι  μου και 1300 στο γραφείο μου;».
Πηγή: ant1online.gr

7 σχόλια:

  1. Γκαρσονιέρα Γιώργο. Μια χαρά είναι τα 1100. Γιαουρτάκι, όσπρια κτλ...Και το γραφείο τι το θες? Συνταξιούχος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το τύλιγμα στην σιωπή. Το θράσος σε όλο του το μεγαλείο, τυλιγμένο με την γελειότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΥ ΚΥΡΙΕ ΛΙΑΝΗ ,ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕ 150 ΕΥΡΩ .ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;ΑΔΕΙΑΖΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ,ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΓΕΩΡΓΙΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν λέτε το άλλο :
    Ως πραγματικά "γάτος" ο σύντροφος λιάνης κατάλαβε ότι το καράβι που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε αυτόν, τα πάρτυ και τις αμπελοφιλοσοφές του, άρχισε να μπάζει νερά και τώρα παλεύει να βγει απ'αυτό όσο το δυνατόν λιγότερο μουσκεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Παπανδρέου ναπαραδεχθεί ότι απ'ετυχε αλλά και εσύ ότι τα σκάτωσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσα χρόνια παντοδύναμος βουλευτής στην Φλώρινα. Οι Φλωρινιώτες τον ψήφιζαν και πείθονταν σε ότι τους έλεγε, τον λιβάνιζαν και τον έγλειφαν. Φλώρινα ο Λιάνης είναι η εικόνα σου. Σου αρέσει; Εμένα καθόλου. Αντίθετα με προσβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O κ. Λιάνης γιατί δεν μπορεί να ζήσει με 1100 ευρώ, ενώ όλοι οι υπόλοποι συνταξιούχοι μπορούν να ζουν και με πολύ λιγότερα?
    Το γραφείο δεν το χρειάζεται αφού ειναι συνταξιούχος και μπορεί να νοικιάσει ένα δυάρι...εντωμεταξύ όλο και κάποιες καταθέσεις θα έχετε κύριε Γιώργο μας,τόσα χρόνια βουλευτής τι κάνατε?
    Ας διαλέγουν επίσης οι βουλευτές επιτέλους 1 σύνταξη,την βουλευτική ή εκείνη που προέρχεται από το επάγγελμα που ασκούσαν,-όσοι το ασκούσαν-.
    ¨Ελεος πια, αφήστε πλέον τα παραμύθια και τις προκλητικές δηλώσεις ενώ ο κόσμος πεινάει,δεν παραμυθιάζεται πλέον κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή