Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη ανηλίκου για κλοπή στο Φιλώτα


Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, στο Φιλώτα - Φλώρινας 17χρονος ημεδαπός για κλοπή.
Συγκεκριμένα, ο ανήλικος σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες  παραβίασε το παράθυρο οικίας ιδιοκτησίας  82χρονου ημεδαπού, εισήλθε εντός αυτής και αφαίρεσε  μικρό χρηματικό ποσό.  Στη συνέχεια, αφού έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη τράπηκε σε φυγή.
Μετά από λίγες ώρες και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ανήλικος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού, το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

7 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά, δεν είμαστε αφελείς να πιστέψουμε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις γι' αυτόν τον φέρελπι νέο. Κάποιος "ευαίσθητος" αιρετός τοπικός ή περιφερειακός παράγων θα βρεθεί να παρέμβη υπέρ του. Και τώρα και την επόμενη φορά. Και τη μεθεπόμενη. Γιατί όσο δεν τιμωρούνται αυτοί οι νεαροί, τόσο αποθρασσύνοται θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Ώσπου κάποιος αθώος θα το πληρώσει με τη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίναι λυπηρό που δημοσιεύονται τέτοιες ειδήσεις από το Florine@.
    Η δημοσίευση εξάπτει το κοινωνικό σχόλιο και την κοινωνική κατακραυγή για έναν ανήλικο στη μικρή κοινωνία που ζούμε. Ωθούμε ως κοινωνία ένα παιδί στη διαρκή παρανομία.
    Ενα είναι σίγουρο ότι με τις κοινωνικές υποδομές που έχει αυτό το κράτος η παραβατική συμπεριφορά του θα συνεχιστεί.
    Διάφοροι ηθικολόγοι θα πούμε τις γνωστές ηθικολογίες τους. Δεν τους ενδιαφέρει το άτομο και η πορεία του στην κοινωνία. Με την πρώτη παραβατική συμπεριφορά το στέλνουμε στην πυρά. Στα 17 του χρόνια μια κοινωνία το καταδικάζει εσαεί αντί να αναζητήσει τις αιτίες και να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς.

    Σημείωση:Δεν έχω ουδεμία σχέση και ούτε γνωρίζω το νεαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ καλό που δημοσιεύονται τέτοιες ειδήσεις γιατί ο εφησυχασμός και η άγνοια δημιουργούν τα προβλήματα. αρκετά με τα κουκουλώματα σε όλα τα επίπεδα. η κοινωνία για να ευαισθητοποιηθεί πρέπει να γνωρίζει. Σημείωση:Δεν έχω ουδεμία σχέση και ούτε γνωρίζω το νεαρό.(αφιερωμένο στον 9.52)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.52
    λες αρλούμπες, προκλητικά ατεκμηρίωτες, με μπόλικη δόση ...ηθικολογίας (την οποία υποτίθεται ότι κατηγορείς). Ο λόγος σου στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ένα ιδεολόγημα που μόνο σε κεφάλια "προοδευτικών" επαληθεύεται, ποτέ όμως στην πραγματικότητα. Φτάνεις στο σημείο να λογοκρίνεις ακόμη και το δημόσιο διάλογο, παρόλο που έγιναν σεβαστά τα προσωπικά δεδομένα του δράστη. Μας λες δηλ. ότι δεν πρέπει καν να συζητάμε για τέτοια φαινόμενα, (δηλ. πρέπει να το ράψουμε), για να μη θιγεί η δική σου οπτική γωνία. Το γεγονός ότι θεωρείς το κουκούλωμα τόσο αυτονόητο, δείχνει ότι λειτουργείς και βλέπεις μέσα από τα δικά σου γυαλιά και μόνο.

    Τελικά, απαιτώντας ακόμη και τη φίμωση της πληροφόρησης στο όνομα κάποιου "ιερού" σκοπού(ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...) μοιάζεις με όλους εκείνους τους φασιστάκους που θέλουν σώνει και καλά να μας σώσουν, να μας διαφωτίσουν, να μας προφυλάξουν από το κακό (αυτό που θεωρείς "ηθικολογία").

    Και κάτι άλλο: να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, ως κοινωνία, πότε ο 17χρονος είναι απλώς ένα παραστρατημένο "παιδί" που δικαιολογείται να κάνει τα πάντα (να μας κλέβει, να μας πυρπολεί, να μας φτύνει, να μας σφάζει), επειδή κατά το κούφιο κεφάλι κάποιων φταίμε εμείς που έγινε τέτοιος (άρα και λίγα παθαίνουμε), και πότε ώριμος πολίτης που μπορεί να διεκδικεί, να έχει άποψη για τα πάντα, να κλείνει δρόμουες, να καταλαμβάνει σχολεία κλπ κλπ.

    Δεν μπορεί άλλοτε να είναι ώριμος με δικαιώματα συμμετοχής (κάποιοι της "αριστεράς" και της "προόδου" πρότειναν να ψηφίζουν πλέον οι "ώριμοι" από τα 16...) και άλλοτε "παιδί" που κάνει ό,τι θέλει χωρίς να του καταλογίζεται καμία ευθύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε καθηστε καλα.Μονο στην Ελλάδα του μπαχαλου και της προοδευτικής θολοκουλτουρας ο 17χρονος δεν εχει ευθυνη για τις πραξεις του.Τη ζημια που κανει ομως δεν τη μετριαζει η ηλικια του και φυσικα το να τον συγχωρουν και να κουκουλωνουν τις εγκληματικες του πραξεις σιγουρα δεν θα τον κανουν καλυτερο ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο δικαστήριο ο δικαστής βλέπει ότι έχει μπροστά του ένα 17-χρονο κλεφτρόνι...

    - Και καλά όταν μπήκες στο ξένο σπίτι να κλέψεις
    ΔΕΝ σκέφτηκες τη μάνα σου και τον πατέρα σου;
    ...
    - Τους σκέφτηκα, κύριε πρόεδρε,
    αλλά δεν βρήκα και τίποτα που να τους αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή