Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Την άμεση διάνοιξη των ορυχείων απαιτεί το Σωματείο Ι.Χ. Φορτηγών



Από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ι.Χ Φορτηγών και Μηχανημάτων Ν.Φλώρινας «Γαία» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)


1 σχόλιο:

  1. ‎"Ιf the coal is strip mined, the entire exposed seam leaches sulfuric acid, leaving the subsoil infertile on the surface and begins to pollute streams by acidifying and killing fish, plants, and aquatic animals which are sensitive to drastic pH shifts."

    http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_coal_mining_and_burning

    [Αν ο άνθρακας εξορύσεται επιφανειακά, τότε από ολόκληρη την εκτεθιμένη λωρίδα γης διηθείται θεικό οξύ, καθιστώντας άγονο το υπέδαφος που απομένει και ξεκινά να μολύνει τα ρέματα οξύνοντας τα, σκοτώντας τα ψάρια, τα φυτά και τα υδρόβια ζώα που είναι ευαίσθητα στις δραστικές μεταβολές του pH.]

    Σας θυμίζει κάτι?
    Μήπως τα νεκρά ψάρια στον "Γεροπόταμο" της Μελίτης πριν κανα χρόνο?

    Αυτή είναι μία μόνο από τις επιπτώσεις της εξόρυξης, ας μη μιλήσουμε για τα προβλήματα της καύσης.

    Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με αναπνευστικά προβλήματα στο νομό δεν χτυπάει κανένα καμπανάκι? Οι άνθρωποι που χάνουμε ολοένα και συχνότερα με καρκίνο?

    Πριν μερικά χρόνια οι "πολιτικοί" του τόπου μας έβγαιναν φωτογραφίες και καμάρωναν για την ανάδειξη του Νομού ως "Αναδυόμενου προορισμού εναλλακτικού τουρισμού". Πως συμβαδίζει αυτό με την επιθυμία τους για δεύτερο εργοστάσιο και τρίτο ορυχείο? θα φέρνουμε τους τουρίστες για ξενάγιση στα ορυχεία και τα εργοστάσια? Αυτό είναι το εναλλακτικό του πράγματος??

    Κατανοώ την αγωνία του σωματείου για τα δεδουλευμένα του και την επιθυμία τους για καλύτερες δουλείες, αλλά πρέπει και αυτοί να κατανοήσουν ότι το κόστος δεν το πληρώνουν μόνο αυτοί με το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής που φέρνει η εργασία τους, αλλά το πληρώνουν και τα παιδιά τους και όλοι οι υπόλοιποι.

    Δεν μπορεί ο Λιγνίτης να είναι το "μελλον" της Φλώρινας. Δεν μπορεί να είναι το "μέλλον" της Δ. Μακεδονίας.

    Το "μέλλον" με Λιγνίτη μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή