Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: Καμιά αναμονή


Καμιά αναμονή από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η επιθετική στο λαό αστική προπαγάνδα υπέρ της λεγόμενης «νέας εθνικής κυβέρνησης» στοχεύει να τον εκβιάσει, για να ανεχτεί, αποδεχτεί και να υποταχτεί αμαχητί σε μια πολιτική της πιο άγριας εκμεταλλευτικής σκλαβιάς.

Ταξική, του κεφαλαίου, είναι αυτή η κυβέρνηση. Όταν τα κόμματα του κεφαλαίου συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την καπιταλιστική Ελλάδα, ο λαός δεν έχει περιθώρια να περιμένει για να δοκιμάσει το δήμιό του, αναμένοντας τις προγραμματικές της δηλώσεις.
Ο λαός έχει πείρα. Ξέρει τι θα κάνει, απ' όσα ζει ως τώρα με τα μνημόνια και την κρίση. Τα νέα μνημόνια από τη δανειακή σύμβαση ,που θα υπογράψει αυτή η κυβέρνηση, θα φέρουν μέτρα ακόμη πιο αβάσταχτα, ενώ τον έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Άλλωστε, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε το χρέος, ούτε τα ελλείμματα, ούτε το βάθος της κρίσης, ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Επομένως είναι παλιά και επικίνδυνα αντιλαϊκή κυβέρνηση, από την άποψη των ταξικών συμφερόντων, όσο και ο σάπιος καπιταλισμός.
Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, που ακόμα πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ, για όλα τα παραπάνω να μην ελπίζουν ότι η συγκυβέρνηση θα φέρει κάτι καλύτερο.   
Τώρα να ενταχτούν στην ταξική πάλη, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Τώρα αγώνας με όλες τις μορφές πάλης, – απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια. Οργάνωση στους τόπους δουλειάς με τα ταξικά συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές στις λαϊκές γειτονιές, κοινωνική συμμαχία. Δεν πρέπει να υπάρχει εργοστάσιο, γειτονιά, χωρίς επιτελεία μάχης, που να συνενώνονται σε ένα ακατανίκητο εργατικό - λαϊκό κίνημα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ΑΠΟΛΥΕΙ άλλους 5 συναδέλφους και εφαρμόζει τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις για τις ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
    "Τώρα να ενταχτούν στην ταξική πάλη, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ." μαλλον αυτο δεν ισχυει για το 902
    http://www.aformi.gr/2011/11/%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-902-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b5%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή