Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αποτρόπαιος φόνος αρκούδας


Στην ευρύτερη δασική περιοχή Κορεστείων Καστοριάς, ανάμεσα στους οικισμούς Χαλάρας και Αγ. Αντωνίου, βρέθηκε νεκρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών.

Πρόκειται για τον πιο αποτρόπαιο φόνο αρκούδας που έχει καταγράψει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στα 19 χρόνια λειτουργίας της Οργάνωσης.
Η αρκούδα φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ακρωτηριασμένα είναι τα δύο μπροστινά πόδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.
Την εικόνα φρίκης συμπληρώνει η αφαίρεση της μουσούδας του ζώου και οργάνων από την κοιλιακή του χώρα.
Το ζώο βρέθηκε από πολίτη που το κατήγγειλε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που έσπευσε στην περιοχή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Καστοριάς καθώς και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς που διενήργησε τη σχετική νεκροψία.
Όπως προκύπτει από τη νεκροψία το περιστατικό συνέβη πριν από 2 μέρες. 
Το σημείο θανάτου του άτυχου ζώου βρίσκεται σε ημιορεινή αγροτική περιοχή όπου δεν έχει σημειωθεί πρόσφατα καταγγελία για ζημιά από αρκούδα σε αγροτική καλλιέργεια.
Στην ευρύτερη δασική περιοχή της Καστοριάς σημειώνονται και τα περισσότερα από τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες. 
Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης.

7 σχόλια:

  1. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΤΟΙ ΑΠΟ ΖΩΑ. ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνει ο Αρκτούρος και μας δείχνει τις σοκαριστικές φωτογραφίες με το αποτρόπαιο θέαμα. Ίσως ένα σοκ να μας ευαισθητοποιήσει όλους και να απομονώσουμε τους παλικαράδες που έχουν βαλθεί να εξοντώσουν ότι υπάρχει στην Ελληνική φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος!!! Παίρνουν και τρόπαια!!! Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ένα άνθρωπος κάθεται και πετσοκόβει ένα ζώο και κάθε ζώο,έτσι απλά για την πλάκα του χωρίς να υπάρχει λόγος, τότε συγνώμη αλλά είναι άρρωστος! Θα κάτσω δηλαδή να κόβω πόδια,κεφάλια, εντόσθια κτλ για να αποδείξω τι;; Αρρώστια! Κάποιοι βγάζουν το άρρωστο βίτσιο τους στα ζώα και κάποιοι άλλοι δεν μένουν μόνο στα ζώα! και ξανά τονίζω να μην παρεξηγηθώ πως μιλάω για αυτούς που απλά το κάνουν χωρίς λόγο και όχι για αυτούς που είναι επάγγελμα όπως κρεοπωλείο,σφαγείο κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπαρχουν και τετοια κτηνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΄΄ΚΥΡΙΩΝ΄΄(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ). ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αθλια υποκείμενα...ή αγανάκτηση είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο βλέποντας τέτοια εγκλήματα. Αίσχος.

    Συνέχεια, χρόνια τώρα, περπατώ στα δάση μας, "δίπλα" στις αρκούδες, αυτά τα πανέμορφα και ευγενικά πλάσματα. Με ενόχλησε ποτέ καμία; Ποτέ...Δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο, λες και υπάρχει ένα απαράβατο αρχαίγονο συμβόλαιο αλληλοσεβασμού. Ακόμα και όταν βρέθηκα πολύ κοντά με κάποια, αυτή διακριτικά με απέφυγε.

    Αφανίστε τα όλα να ησυχάσετε, δειλοί δολοφόνοι, που σας αξίζουν τα χείριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή