Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ενεργοποιήθηκαν οι νέοι επιστήμονες του Αμυνταίου


Συνεχίσθηκαν οι συναντήσεις των νέων επιστημόνων του Δήμου Αμυνταίου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδη, του Διευθυντή του Δήμου Αμυνταίου 

Αθ.Γκερσάνη και των δημοτικών συμβούλων και υπεύθυνων των ομάδων των Νέων Επιστημόνων Ι.Μπάντη και  Γ.Ψαλλίδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ομάδων εργασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, ενώ για πρώτη φορά κατατέθηκαν προτάσεις και πλαίσια δράσεων και ενεργειών των ομάδων.
Από την ομάδα Πολιτισμού αποφασίσθηκε η διοργάνωση διαγωνισμού Ορθογραφίας που θα διεξαχθεί το 2ο δεκαήμερο το Δεκεμβρίου και θα απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και σε ενηλίκους. Ακόμα κατατέθηκε στους υπεύθυνους των Ομάδων Εργασίας ο προγραμματισμός των δράσεων για το 2012 από την ομάδα Πολιτισμού – Αθλητισμού.
Ακόμα αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους υπευθύνους των παραγωγικών φορέων της περιοχής (Ε.Α.Σ. Αμυνταίου, ΑΗΣ Αμυνταίου, Εμπορικό Σύλλογο κ.α.) αλλά και με φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου γίνει ανταλλαγή απόψεων αλλά και να αναζητηθούν  τρόποι συνεργασίας.
Με την ομάδα Ενέργειας συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις αξιοποίησης της Γεωθερμίας, των υδάτινων πόρων, της ηλιακής ενέργειας, αλλά και η λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου.
Τέλος, η ομάδα των Νέων Τεχνολογιών ανέλαβε την υποστήριξη της σελίδας των νέων επιστημόνων που υπάρχει στο facebook που θα λειτουργεί ενημερωτικά αλλά και σαν χώρος ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της ιστοσελίδας του δήμου. 

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΛΩΣ ... ΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή