Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φίλε οδηγέ


"Φίλε οδηγέ, 
η πολιτεία σου έχει φτιάξει άπειρα χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων εθνικών και επαρχιακών οδών για να μπορείς να μετακινείσαι με το αυτοκίνητό σου. Έχει διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο τις οδούς εντός των πόλεων, έτσι ώστε να μετακινείσαι και να παρκάρεις με την άνεσή σου. Εδώ που πάρκαρες όμως, είναι ένα από τα λίγα σημεία της πόλης μας που έχει 

φτιαχτεί ειδικά για μένα. Για να μπορώ και εγώ να απολαμβάνω τη μετακίνησή μου χωρίς προβλήματα. Δεν θα καλέσω την αστυνομία. Θα σε περιμένω να τελειώσεις τη δουλειά σου.
Ούτως ή άλλως "για ένα λεπτάκι" πάρκαρες...
Το δικό μου όχημα δεν καίει βενζίνη αλλά αντλεί κινητήρια ενέργεια από τη διάθεση και όρεξη για ΖΩΗ και από την ανθρώπινη ανάγκη για συμμετοχή στα κοινά, ωσάν να μην έχει αλλάξει κάτι. Την επόμενη φορά που θα έρθεις σε αυτό το σημείο να παρκάρεις, θυμήσου το σε παρακαλώ. Διότι και εγώ θέλω να ζω όπως κι εσύ.
Μετά τιμής, 
ένας συμπολίτης και συνάνθρωπος"

Η φωτογραφία είναι μπροστά από τον Μπέλλη, στο χώρο της αγοράς, και είναι σε σημείο όπου υπάρχει ράμπα για συνανθρώπους μας που κινούνται, αναγκαστικά, με αναπηρικό καρότσι. Καθημερινά, δεκάδες οχήματα σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο. 
Η επιστολή είναι φανταστική, θα μπορούσε όμως να την έχει
γράψει και κολλήσει στον ανεμοθώρακα του ασυνείδητου αυτού συμπολίτη μας, ένας άνθρωπος ο οποίος η καθημερινότητα και επιβίωση του είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτές τις ειδικές ράμπες.
Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουν να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα, πώς είναι δηλαδή να μην έχεις την ικανότητα να περπατάς. Αλλά θέλουν να τους βοηθήσουμε να αισθανθούν κι αυτοί σα να περπατούν κανονικά...
Ελεύθερος Παρατηρητής

7 σχόλια:

  1. ΄Εχει γεμίσει ο τόπος γαιδούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην υποτιμάτε τα γαιδούρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατοικος του κεντρου8 Νοεμβρίου 2011 στις 9:34 π.μ.

    Και βουβαλια!!!! Αλλα η Δημ.Αστυνομια εξακολουθει να κανει βολτες στις γειτονιες με τα ολοκαινουργια αυτοκινητα που τους αγορασε ο Δημος, και να απουσιαζει παντελως απο το κεντρο,οπου βρισκεται το προβλημα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς "Κατοικο του κεντρου"
    Το προβλημα ειναι η δημοτικη αστυνομια?(που οντως δεν κανει τη δουλεια της).
    Το θεμα ειναι να ειμαστε ανθρωποι και να φερομαστε οσο το δυνατον γινεται καλυτερα στους αλλους χωρις την αναγκη να μας το επιβαλλει κανενας μπατσος κανενα αφεντικο και κανενας θεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να καλέσεις την αστυνομια γιατί να μην την καλέσεις;Πάσχουμε από την μη εφαρμογή των νόμων σε όλα τα επίπεδα.Μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 11.14......
    Μεχρι ομως να αποκτησουμε ολοι την παιδεια που λες (που δεν το βλεπω) καλυτερα δεν ειναι να αφησει τις βολτες της η Δημοτικη Αστυνομια και να αρχισει να παιρνει κεφαλια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία "παιρνει κεφάλια" όπως λέτε, βγαίνουν οι μαγαζάτορες στους δρόμους και φωναζουν διαμαρτυρόμενοι οτι τους κόβουν τη δουλειά και δεν αφήνουν τους πελάτες να παρκάρουν. Αυτό συμβαίνει τις μέρες με μικρή κίνηση. Τις μέρες με μεγάλη κίνηση οι κύριοι μαγαζάτορες καλούν μόνοι τους την αστυνομία για να φεύγουν γρήγορα τα αμάξια και να έχουν περισσότερους πελάτες (απο τους ήδη πολλούς). Αναφέρομαι σε γιορτές, Χριστούγεννα κλπ. Πέραν τούτου ο Έλληνας συμπεριφέρεται ως εξής: Όταν ενοχλεί το αμάξι του , το έχει "μόλις παρκάρει", "πριν απο πέντε λεπτά" και "ε, τώρα θα με γράψεις!!!!! ???? είσαι σοβαρός?????" Όταν ΔΕΝ ενοχλεί το αμάξι του αλλά ενοχλείται απο άλλο αμάξι παράνομα παρκαρισμένο : "τι κάθεστε και δεν τους γράφετε????" "τι τους κοιτάτε?????". Αποφασίστε λοιπόν αν θέλετε να είσαστε άνθρωποι ή απλά... δίποδα με υποτυπώδη εγκέφαλο. Οι κλήσεις της Αστυνομίας και της Δημοτικής πάνε στο Δήμο. Όταν λοιπόν γράφει η Αστυνομία ανοίγει διάπλατα την πόρτα του Δημάρχου για Δημόσιες Σχέσεις (βλέπε σβήσιμο κλήσης). Σκεφτήκατε μήπως η Ελληνική Αστυνομία τουλάχιστον στο θέμα της στάθμευσης βαρέθηκε να παίζει το παιχνιδάκι του Δήμου? Απο την άλλη η Δημοτική Αστυνομία είναι όργανο του Δημάρχου. Πείτε τα σε αυτόν και μην κατηγορείτε τα παιδιά. Εντολές απο τον κύριο Δήμαρχο παίρνουν. Πριν όμως την πείτε σε οποιοδήποτε όργανο... ε, σηκώστε τον κώλο σας απο την καρεκλίτσα σας φλωρινιώτες και πηγαίντε σε αυτό το ρημάδι το Δημαρχείο (ο Δήμαρχος δεν είναι δα και ο Θεός να φοβάστε) και πείτε του τίποτα σχετικό με Δημοτικό πάρκινκ... με θέσεις στάθμευσης... ξέρω γω ρε αδερφέ, κάτι τέτοιο. Ή μήπως είστε και λίγο χέστες και σκέφτεστε "που ξέρεις μπορεί να τον χρειαστώ κάποια στιγμή τον Δήμαρχο καλύτερα να εχω καλές σχέσεις " (σκεφτόμενοι φυσικά.... Ελληνιστί...). Αλλά όχι μην πάτε..... μήπως βολεύει τον Δήμαχο η όλη κατάσταση? (έσοδα Δήμου - κλήσεις - σταθμέυσεις. Κάντε τον συλλογισμό.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή