Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΑΧ-ΜΑΤ


Τώρα πια όλα είναι ξεκάθαρα και επουσιώδη. Το πάρτι τελείωσε. Η Ομάδα-ΓΑΠ έχει νικήσει κατά κράτος Εσωτερικώς, Ευρωπαϊκώς και Διεθνώς. Όποιες πολιτικές εξελίξεις ακολουθήσουν είναι τοπικές και προφανείς, επομένως δεν μας ενδιαφέρουν ως πολιτικούς αναλυτές. Ως γνωστόν τα πολιτικά γεγονότα δεν τα αναλύουμε βάσει ηθικών κριτηρίων όπως είθισται αλλά βάσει πολιτικών. Καθώς έλεγε ο Μέγας  Gauss: «Τα γεωμετρικά, γεωμετρικώς». Δεν είναι ανθρώπινη αναπηρία η αδυναμία πρόβλεψης των γεγονότων, ωστόσο είναι θανάσιμο αμάρτημα η ανικανότητα ερμηνείας τους και εγκληματική πράξη η συσκοτιστική συγκάλυψη που επισυμβαίνει. Η επιστημονική μέθοδος ερμηνείας είναι απλούστατη: (1) Καταγραφή των γεγονότων. (2) Αναζήτηση της βέλτιστης λογικο-ιστορικής αλληλουχίας που τα συνδέει.

Μήνες τώρα εξυφαίνεται πάνω στην παγκόσμια σκακιέρα ένα πολιτικό και χρηματοπιστωτικό παίγνιο με Έλληνες, Ευρωπαίους και Διεθνείς ανταγωνιστές-κερδοσκόπους. Κάποια στιγμή ο Παπανδρέου αναγγέλλει σοβαρά την ειλημμένη του απόφαση να προβεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ΝΑΙ/ΟΧΙ για την δανειακή σύμβαση. Ακολουθεί παγκόσμιος οικονομικοπολιτικός σεισμός.
Αμέσως με την αναγγελία όλες οι μικρές γραικυλο-αδερφές που δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό του Ελληνικού Λαού από την άκρα ψευδοαριστερά έως και την άκρα ψευδοδεξιά (συμπεριλαμβανομένου και του πασοκ) καταδικάζουν εκμαινόμενες αυτή την απόφαση Παπανδρέου. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση η επιστημονική φωνή του Δημήτρη Καζάκη από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) (http://dimitriskazakis.blogspot.com/).
Κουρελιάζονται η ελληνική συστημική-καθεστωτική αριστερά και η βορβορώδης τηλεοπτική χούντα. Οι σαμαρωμένοι γάιδαροι αφηνιάζουν και σπεύδουν να ενταχθούν άρδην στο μνημονιακό μαντρί που ως τώρα λοιδορούσαν και στέργουν αναφανδόν να δημιουργήσουν κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (για να γίνει η βρώμικη δουλειά), ενώ οι φασιστομαλάκες (θα προσβάλαμε τους πραγματικούς φασίστες αν χαρακτηρίζαμε την ελληνική ακροδεξιά ως φασιστική) που καπηλεύονται το όνομα του Ελληνικού Λαού ουρλιάζουν υστερικά για να τον κατατρομοκρατήσουν. Όλοι τους κόπτονται  για το καλό του Ελληνικού Λαού, αρκεί αυτός να μην εκφράζει τη βούλησή του με δημοψηφίσματα. Όπως ομοφώνως διατείνονται, ο Ελληνικός Λαός είναι ανώριμος και βλάξ αφού άλλο ερωτάται και σε άλλο λένε πως απαντάει.
Από την άλλη πλευρά, αμέσως μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος, οι μεγάλες ευρω-αδερφές Μέρκελ και Σαρκοζί οργίλες καλούν τον Παπανδρέου στις Κάννες για να τον συνετίσουν. Έφαγε το ξύλο της χρονιάς του, αλλά το θρυλικό ελληνόπουλο με σφιγμένα δόντια για το καλό της χώρας του άντεξε και αυτή την δοκιμασία και βγήκε νικητής. Με το πέρας της συνεδρίασης στην οδό Μπουμπουλίνας των Καννών σύσσωμος ο ιμπεριαλιστικός συρφετός της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ρίχνει το Χιτλερο-ευρωπαϊκό προσωπείο του. Σαν να ήταν εκλεγμένοι ηγέτες του ελληνικού λαού, αποφάσισαν για το δημοψήφισμα και την ημερομηνία διεξαγωγής του. Το θανάσιμο όμως ολίσθημά τους ήταν ότι προκειμένου να τιμωρήσουν τον Παπανδρέου για το θράσος του να ζητήσει την γνώμη του Ελληνικού Λαού, άλλαξαν οι ίδιοι το ερώτημα από αυτό της δανειακής σύμβασης στο δικό τους, δηλαδή αν θέλουν οι Έλληνες ευρώ ή δραχμή. Ο Παπανδρέου με ταπεινότητα αμέσως αποδέχεται την αλλαγή αυτή και το ανακοινώνει τάχιστα στους δημοσιογράφους στην είσοδο του κτηρίου από φόβο μήπως και αλλάξουν γνώμη τα αφεντικά του ... Μέσα στο κτήριο τα Μενγκελερ-άκια και Σαρκωμα-τάκια αφρίζουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όλης της υφηλίου κατά των βρωμοελλήνων πολιτικών: Πως τολμούν αυτοί να βάζουν ερωτήματα στο λαό τους και να μην τα βάζουμε εμείς οι γερμανογάλλοι! Πως τολμούν τα ελληνικά κόμματα να μην συνεργάζονται παρά τη βούλησή μας! Βέβαια λοιδορήθηκαν παγκοσμίως και όταν τους ειδοποίησαν οι σύμβουλοί τους, άρχισαν στις συνεντεύξεις τους τα συνήθη ηχομιμητικά τους: «γαρ-γαρ-γαρ». Ωστόσο η αποκυλότησή τους από τον Παπανδρέου είχε ήδη συντελεσθεί.
Όλα αυτά θα ήταν μια απολαυστική κωμωδία σαν και αυτές που συνηθίζει να μας προσφέρει ο ελληνο-ευρωπαϊκός πολιτικός υπόκοσμος. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα και μάλλον τραγικά για πολλούς διεθνείς επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους και καλά να πάθουν. Πριν από αρκετούς μήνες ο Παπανδρέου έκανε ένα ταξίδι και συνάντησε έναν ανθό του παγκόσμιου τζόγου, τον Τζορτς Σόρος, καθώς και άλλους ομοίους του. Όλοι καταλαβαίνουμε τη μπορεί να συζητήσει κανείς με αυτά τα λουλούδια.
Τα παιδιά της Ομάδας-ΓΑΠ μήνες τώρα δουλεύουν τους ευρωπαίους διαπραγματευτές ψιλό γαζί και τους έχουν φέρει στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Το ποτήρι ξεχείλισε  όταν ο Παπανδρέου εξέφρασε την απόφασή του για δημοψήφισμα με ερώτημα την δανειακή σύμβαση. Σύμπας ο ελληνικός (συμπεριλαμβανομένου του πασοκικού) και ευρωπαϊκός και παγκόσμιος πολιτικός-οικονομικός-μεντιακός  κόσμος ωρύεται κατά της απόφασης-πεπονόφλουδας που τους έριξε ο Παπανδρέου. Γίνεται η δήλωση-μπλόφα για δημοψήφισμα ΝΑΙ/ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση και όπως είπαμε ο Παπανδρέου τρώει το ξύλο της χρονιάς του. Όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «πουτανιές στην πουτάνα δεν χωρούν», επί το αξιοπρεπέστερον: «τα Καλβινιστικά, καλβινιστικώς». Έτσι στις Κάννες ο Παπανδρέου τεχνηέντως εξωθεί τους Μέρκελ-Σαρκοζί  να μετατρέψουν το δημοψήφισμα στο σκληρότερο και άρα περισσότερο επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία  ερώτημα: ευρώ ή δραχμή; Αυτομάτως με την ανακοίνωση της απόφασης περί δημοψηφίσματος από τους Μέρκελ-Σαρκοζί ένα τσουνάμι σαρώνει τα χρηματιστήρια από άκρου εις άκρον όλου του κόσμου με κατακλυσμικές πτώσεις των τιμών των προϊόντων χρηματοπιστωτικού τζόγου. Ενάμιση τρισεκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια μέσα σε λίγες ώρες. Ξαφνικά, μόνον μέσα σε λίγες ώρες, ο Παπανδρέου ανακοινώνει δήθεν λόγω της κατακραυγής ότι αποσύρει την πρόταση για δημοψήφισμα και τα πράγματα διεθνώς ηρεμούν. (Στην Ελλάδα ακόμη φωνασκούν αλλά για μικροπολιτικά ζητήματα που σύντομα θα λήξουν.) Η Ομάδα-ΓΑΠ με τους διεθνείς συνεργάτες-κερδοσκόπους γεμίζουν τις τσέπες τους με ένα αστρονομικό πακτωλό δισεκατομμυρίων. Ο ιστορικός ρόλος του Παπανδρέου έχει επιτέλους ολοκληρωθεί. Βεβαίως, με τόσα δις που κέρδισε η Ομάδα-ΓΑΠ θα μπορούσε μέσω κάποιου μηχανισμού π.χ. σαν δωρεά των Ελλήνων Επιχειρηματιών, να αποπληρώσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος, αλλά δεν θα το κάνει, διότι έτσι κρατάει υποχείριο η άρχουσα τάξη τον έλληνα εργαζόμενο. Άλλωστε οι Παπανδρέου ουδέποτε αισθάνθηκαν εαυτούς ως Έλληνες.
Ανόητοι ευρωπαίοι, είναι δυνατόν η αλεπού να είναι 100 χρόνων και τα αλεπουδάκια 105!
Η ταξική δημοκρατία που είναι το σύστημα της νομιμοποιημένης λαμογιάς είναι τυχαίο ότι επινοήθηκε από τους Έλληνες;
Ανόητοι ευρωπαίοι, αυτοί οι βρωμοέλληνες χειριζόμενοι το εργαλείο της δημοκρατίας εξαπατούν όλο τον κόσμο και καταληστεύουν το λαό τους δυόμιση χιλιάδες χρόνια και ήρθατε εσείς με διακόσια χρόνια εμπειρία στη δημοκρατία να τους τα πάρετε!
Πόσο κουτορνίθια είστε!
Αυτοί οι βρωμοέλληνες από το ρωγοβύζι ονειρεύονται πως θα ξεπεράσουν τα ανδραγαθήματα του Αλκιβιάδη, ενώ εσείς είναι ζήτημα αν τον έχετε διδαχθεί σε κάποιο ινστιτούτο πολιτικής ιστορίας. Εσύ βρε Αγγελική και εσύ βρε Νίκο πότε μάθατε από πολιτική; Μπορείτε να ανταγωνιστείτε στις ίντριγκες μορφές όπως Καραμανλήδες, Σαμαράδες, Παπανδρέου και βάλε οι οποίοι μεγάλωσαν στα γόνατα πρωθυπουργών των οποίων οι γονείς μπουσούλαγαν στα πόδια πρωθυπουργών και πάει λέγοντας.
Πήγατε για μαλλί στην Ελλάδα και βγήκατε κουρεμένοι. Σε χρόνο ανεβοκατεβάσματος ενός φερμουάρ σας άρπαξ ενάμιση τρισεκατομμύριο ευρώ.
Δεν γνωρίζατε ότι με τους βρωμοέλληνες χειραψία κάνεις και ύστερα μετράς τα δάκτυλά σου!
Κουτορνίθια ευρωπαίοι, αυτοί οι βρωμοέλληνες διέλυσαν όλες τις Αρχαίες Ανατολικές Αυτοκρατορίες, διέλυσαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, διέλυσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία! Αυτοί με αγλαή ευφορία διαλύουν και το ίδιο τους το σπίτι! Λίγο να τους πιέσετε ακόμη και θα σας πουλήσουν τον Παρθενώνα!
Ακόμη και την Ευρώπη σας είναι ικανοί να διαλύσουν. Πάντως έχετε μία ευκαιρία να την περισώσετε από τους βρωμοέλληνες: αν κάνετε επίκληση στην ευσπλαχνία που επιδεικνύει ομόγλωσσος σε ομόγλωσσο ντούρων καλιαρντών.
Πήγατε να παίξετε πουστιά στους εφευρέτες της πουστιάς!
Θλιβεροί ευρωπαίοι πόσο βαθιά νυχτωμένοι είστε!
Θέλετε να μάθετε πως κατάφεραν όλα αυτά οι βρωμοέλληνες;
Τα κατάφεραν, διότι πάντα κυβερνούσαν έναν εθελόδουλο στην ηγεσία του λαό, μα ταυτοχρόνως ανυπόταχτο στις αλλότριες ηγεσίες.
Υπάρχει και ένα ακόμη αίτιο που όμως ο εγκέφαλός σας δεν νομίζω πως θα κατανοήσει:
Τα κατάφεραν, διότι για εσάς τους ευρωπαίους νεότευκτους στη δημοκρατία αυτή υπάρχει μόνον περιχαρακωμένη σε ιδρύματα και τοτεμικές διακηρύξεις με μοναδικό σκοπό να αποτελέσει το φύλλο συκής της ανεκπέφραστης ταξικής σας δικτατορίας. Αντιθέτως, οι βρωμοέλληνες έχουν τη Δημοκρατία σαν ένα καθημερινό παιχνίδι που το κλωτσοπατούν και συχνά το κατουρούν κιόλας.
Σας καταλαβαίνω απολύτως αγαπητοί Αγγελική και Νίκο. Διακαίεστε από τον πόθο να μάθετε  το μεγάλο μυστικό της φυλής των βρωμοελλήνων. Λοιπόν, σας το προδίδω (ως έλλην πιστός στις παραδόσεις μου…) πώς δηλαδή να υποδουλώσετε τους Έλληνες μια για πάντα, και να γλυτώσετε από αυτούς, εσείς και άπασα η ομόδοξός σας ανθρωπότης.
Υπάρχει κάτι στο κέντρο λόγου του εγκεφάλου των Ελλήνων που τους προκαλεί αβάσταχτη απέχθεια, άλγος ψυχικό που μετατρέπεται σε παράφορη μυοσκελετική υπερδιέγερση και το οποίο ενεργοποιείτε στο άκουσμα οποιασδήποτε ξένης γλώσσας. Μόνον όταν ακούν την Ελληνίδα Γλώσσα τους και μόνον τότε οι χτύποι της καρδιάς των Ελλήνων αρμονίζονται με την καθολική ύπαρξη και καθυποτάσσονται σε αυτή. (Βλέπετε, τρεις-τέσσερεις χιλιάδες χρόνια να τη γράφουν και να την ομιλούν δύσκολα αλλάζουν.) Κάθε άλλο γλωσσικό άκουσμα το θεωρούν βαρβαρικό, οι απαίσιοι. Αρχικώς το περιγελούν, μετά εξαγριώνονται και στη συνέχεια ευχερώς το καταστρέφουν με κάθε τίμημα ακόμη και αυτό της ίδιας βιολογικής ύπαρξής τους. Λες και κάποια εξωκοσμική δύναμη τους έχει επιλέξει και προγραμματίσει να μεταφέρουν στις εσχατιές του χρόνου την Ελληνίδα Γλώσσα τους. Λοιπόν, αν θέλετε να εξαφανίσετε οριστικά τον Ελληνικό Λαό εκμεταλλευτείτε την ίδια του τη δύναμη και έχετε δύο μόνον τρόπους.
Πρώτος Τρόπος: Να υιοθετήσετε όλοι σας λαοί, διαπραγματευτές και ηγεμόνες της Ευρώπης ως μοναδική ευρωπαϊκή γλώσσα την Ελληνική, να τη μάθετε σωστά, και να απευθύνεστε στον Ελληνικό Λαό στη γλώσσα του, ασχέτως αν κανένας Έλληνας δεν την κατέχει πλήρως ή έστω επαρκώς. Θα γίνουν τότε αυτομάτως όλοι οι Έλληνες ταπεινοί σας δούλοι, τόσο δούλοι όσο είναι στους δικούς τους ηγέτες.
Μόνο που με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύετε να γίνετε και εσείς βρωμοέλληνες. Μα το χειρότερο, κινδυνεύετε στο τέλος της ημέρας να καυχάστε και εσείς οι ίδιοι για τον πλήρη σας εξελληνισμό όπως άλλωστε πάντοτε συνέβη στην ιστορία!
Δεύτερος Τρόπος: Να καταστρέψετε ότι Ελληνόφωνο υπάρχει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Να κλείσετε όλες τις Σχολές Ελληνικών Σπουδών στα πανεπιστήμιά σας, να κάψετε όλα την Ελληνική Γραμματεία και να διαγράψετε όλες τις Ελληνικέ Λέξεις από τις γλώσσες σας. Ξέρω είναι δύσκολο όχι όμως και ακατόρθωτο, ιδιαιτέρως για τον λαό σου Αγγελική, άλλωστε η ιστορία έχει δείξει ότι αμφότεροι τα καταφέρνετε σε τέτοιες υποθέσεις.
Μόνο που πάλι με αυτόν τον δεύτερο τρόπο κινδυνεύετε να απολέσετε και εσείς οι ευρωπαίοι το έσχατο ίχνος ανθρώπινης υπόστασης που ενδεχομένως διαθέτετε και που αν ενθυμίστε σας κληροδότησε ο Ζευς, όταν για πρώτη φορά «αγάπησε» την Ευρώπη.

Παντελής Μιντεκίδης

7 σχόλια:

  1. Δεν έχω καταλάβει απ'όσα διάβασα σε ποιόν απευθύνεται η θαυμάσια φωτογραφία σας.Τα συγχαρητήρια και στους διαχειριστές του blog, ευχαριστούμε για το καλημέρισμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μιντεκίδη είμαι ένας παλιός σας μαθητής από το Πρώτο Λύκειο. Ομολογώ το τέλος του άρθρου σας με έκανε να νιώσω ένα σκουπίδι που είμαι Έλληνας, αλλά συγχρόνως ένα περήφανο σκουπίδι που θα ήθελε μάλιστα να παραμείνει τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξ-αιρετικό το άρθρο σας,
    να συμπληρώσω μόνο οτι δεν ήταν μόνο ο Καζάκης που υποστήριξε το δημοψήφισμα, αλλά και πολλές από τις ¨"πτέρυγες" του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (http://www.iskra.gr).

    Επίσης έτυχε ευρείας υποστήριξης και από πολλά "αριστερά" ή μη ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη (editorial Liberation στο γνωστό φύλλο με τον τίτλο ΧΑΟΣ", "Bravo Papandreou" από το spiegel κλπ) καθώς και από τα κινήματα των Αγανακτισμένων παντού (Roarmag : http://roarmag.org/2011/11/why-europes-democrats-are-terrified-of-democracy/).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο Jefry δεν τρώγεται με τίποτα.Αλλού τρώει,αλλού πίνει και αλλού πάει και το δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ' όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
    στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
    ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

    Και ψωμοτύρι και για καφέ
    το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
    σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

    ΑπάντησηΔιαγραφή