Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Β.Καραντζίδης καλεί το Δήμο Φλώρινας σε άρνηση πληρωμής του τέλους ακινήτων


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φλώρινας, Βασίλης Καραντζίδης, απέστειλε αίτηση προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της άρνησης πληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και της προστασίας των πολιτών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πληρώσουν. Αναλυτικά η αίτηση:

Προς την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Φλώρινας
Κοινοποιούμενη:
Προς
κ. Δήμαρχο Φλώρινας
κ. Αιμίλιο Ασπρίδη, επικεφαλής της δημ παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών»
κα. Όλγα Μούσιου, επικεφαλής της δημ. παράταξης «Φλώρινα – Όμορφος Δήμος»

Κυρία Πρόεδρε
Την περίοδο αυτή ο λαός μας, τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, πλήττονται από μια χωρίς προηγούμενο φοροεπιδρομή στα ήδη ελαττωμένα εισοδήματά τους.
Αυτές τις ημέρες έχουν αρχίσει να έρχονται στους πολίτες της Φλώρινας οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, που περιλαμβάνουν και το γνωστό σαν το  «χαράτσι της ΔΕΗ», δηλαδή το εδικό τέλος ακινήτων (ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), που καλούμαστε να καταβάλουμε. Η κυβέρνηση μάλιστα επιλέγει να εκβιάσει με τον πιο ωμό και ανάλγητο τρόπο τους πολίτες απειλώντας σε περίπτωση μη καταβολής ότι θα απαιτήσει την διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα γνωρίζοντας το παράνομο και κυρίως το ανήθικο της επιδίωξής της προσπαθεί να αποκλείσει τις δυνατότητες καταβολής μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και στα πρόσθετα ποσά που παγίως πληρώνονται.
Οι συμπολίτες έχουν υπογράψει συμβάσεις με την ΔΕΗ, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η δυνατότητα επιβολής μιας τέτοιας πρόσθετης υποχρέωσης.
Η εκβιαστική πολιτική της κυβέρνησης ωθεί ώστε να στερηθούν οι συμπολίτες μας ένα ζωτικό κοινωνικό αγαθό με κίνδυνο ακόμα και της υγείας τους, ειδικά σε περίοδο χειμώνα. Κάθε μέρα όμως που περνά συσπειρώνονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, στα ταξικά συνδικάτα, σε φορείς και σωματεία και απαντούν οργανωμένα ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί για ένα χρέος που δεν δημιούργησαν και δεν αναγνωρίζουν.
Δεν δικαιούται ο Δήμος Φλώρινας να παρακολουθήσει αμέτοχος την νέα επίθεση σε βάρος του λαού μας.
Ήδη μας καταλογίζονται – όχι άδικα – ανεπάρκειες, αδυναμίες, καθυστερήσεις στην διεκδίκηση ζωτικών ζητημάτων για την Φλώρινα (πετρέλαιο, τρένο, ΤΕΙ κτλ).
Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Δήμου να συμμετάσχει ενεργητικά μαζί με τους πολίτες και τους φορείς στη συνειδητή, οργανωμένη άρνηση πληρωμής του νέου χαρατσιού, τόσο από όσους αδυνατούν να το καταβάλουν όσο και από όσους ακόμα τα καταφέρνουν. Κυρίως οφείλει να κάνει το κάθε τί ώστε να μη διακοπεί από κανέναν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επειδή αρνείται την καταβολή αυτού του τέλους.
Γι αυτό αιτούμαι να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης (τακτικής ή εν ανάγκη έκτακτης) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικό θέμα για την συμπαράταξη του Δήμου μας στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και της προστασίας των συμπολιτών μας.
Με εκτίμηση
Βασίλης Καραντζίδης
Λαϊκή Συσπείρωση  Φλώρινας 

1 σχόλιο: