Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ρύπανση χωρίς όρια (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα, προκύπτει από τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εργαστηρίου Μέτρησης ποιότητας της Ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ., σήμερα 23 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί η ρύπανση «χτύπησε κόκκινο» και οι σχετικοί δείκτες εμφάνιζαν 10 στα 10 στους σταθμούς μέτρησης της ΔΕΗ στους Αναργύρους, στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο και στη Βεύη.
Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, οι αυξημένες τιμές ρύπανσης αποδίδονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και την καύση καλαμιών από τους αγρότες μέχρι τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και της άπνοιας. Με βάση, άλλωστε, τα δεδομένα του καιρού και τις σχετικές μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται αποκλιμάκωση του φαινομένου από την ερχόμενη Πέμπτη οπότε εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου