Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι Δασικοί Συνεταιρισμοί διαμαρτύρονται


Υπόμνημα προς τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Αμοργιαννιώτη, απέστειλαν οι Δασικοί Συνεταιρισμοί του Νομού, σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας. Αναλυτικά το υπόμνημα:


Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
Εκπροσωπώντας εκατοντάδες μέλη των δασικών συνεταιρισμών του Νομού Φλώρινας, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας ορισμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και δυσκολεύουν τη δουλειά μας:
• Η Δ/νση Δασών έχει σοβαρές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό (δασολόγων– δασοπόνων), με συνέπεια να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των εργασιών που αναλαμβάνουμε. Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των συνεταιρισμών του Νομού.
• Οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες της δασικής υπηρεσίας μας αναγκάζουν να καλύπτουμε ακόμα και τα έξοδα μετακινήσεως των κρατικών οχημάτων ή να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας για τη μεταφορά των δασικών υπαλλήλων. Επειδή όμως και οι συνεταιρισμοί μας έχουν ανάλογα οικονομικά προβλήματα, που επιδεινώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούμε πλέον να καλύπτουμε έξοδα που έπρεπε να καλύπτει το κράτος.
Επειδή όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε κάτοικοι παραμεθόριας περιοχής με χειμώνα που διαρκεί πάνω από έξι (6) μήνες, διάστημα στο οποίο ούτε εμείς ούτε η υπηρεσία, μπορούμε να εργαζόμαστε στα βουνά,
ΖΗΤΟΥΜΕ:
Άμεση επίλυση των προβλημάτων που σας παραθέσαμε, ώστε τουλάχιστον από την άνοιξη να μπορέσουμε να εργασθούμε κανονικά και να μη διογκωθεί με εκατοντάδες ακόμα μέλη μας η ανεργία, σε ένα Νομό που έχει ήδη τεράστια ποσοστά ανεργίας.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Νομού Φλώρινας

ΔΑΣ ΑΛΩΝΩΝ «ΔΑΣΟΣ»
ΔΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ
ΔΑΣ ΑΚΡΙΤΑ
ΔΑΣ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»
ΔΑΣ ΑΛΩΝΩΝ
ΔΑΣ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΑΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ
ΔΑΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ «Η ΠΕΤΡΑ»
ΔΑΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ
ΔΑΣ ΠΥΛΗΣ «ΔΡΥΣ»
ΔΑΣ ΠΥΛΗΣ
ΔΑΣ ΤΡΙΒΟΥΝΟΥ
ΔΑΣ ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου