Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του ΚΚΕ προς γονείς, δασκάλους, καθηγητές


Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης στο άθλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά!

Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές.
Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που εξελίσσεται σε 

βάρος των παιδιών μας αυτή τη στιγμή. Αυτοί που χρόνια τώρα κλέβουν τον κόπο μας ρημάζοντας τις ζωές μας για να πλουτίζουν, αυτοί που έχουν κηρύξει πόλεμο σε κάθε εργατικό δικαίωμα κατακτημένο με αγώνες χρόνων σχεδίασαν και προχωρούν στην εφαρμογή του πιο ανήθικου σχεδίου κατά των παιδιών μας και ολόκληρης της κοινωνίας: Τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) έχει φέρει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο στη Βουλή με τίτλο "Κώδικας Ναρκωτικών", όπου με πρόσχημα ότι πρέπει να διορθωθούν οι ποινές των χρηστών, για να μην είναι τάχα πολύ αυστηρές, απελευθερώνει πλήρως τη χρήση όλων των ναρκωτικών. Το νομοσχέδιο συνάντησε τις επευφημίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗ.ΜΑΡ. Ο πραγματικός τίτλος του νομοσχεδίου θα έπρεπε να είναι "Σχέδιο για να βγει στο περιθώριο η μερίδα της νεολαίας που την έχουμε καταδικάσει στη φτώχεια και την ανεργία και να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση για μια άλλη ζωή με αξίες και οράματα"!
Και όχι μόνο αυτό. Με την ευκαιρία να προσθέσουν κάποιοι και μερικά μηδενικά στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία από την εκμετάλλευση του πόνου των λαϊκών οικογενειών αλλά και από το εμπόριο των ναρκωτικών.
  • Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι όχι μόνο τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στα παιδιά μας, όχι μόνο με άνεση θα δέχονται "κεράσματα", αλλά και το ότι για να χαρακτηριστεί κανείς μεγαλέμπορος, θα πρέπει, λέει, να αποδεικνύεται πως έχει κέρδος από πώληση ναρκωτικών πάνω από 50.000 ευρώ;
  • Γιατί τι άλλο σημαίνει το να λέει ο νόμος ότι με τη χρήση ναρκωτικών τα 15χρονα παιδιά ασκούν το δικαίωμά τους στην αυτοπροσβολή;
  • Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι τη "θεραπεία" θα αναλαμβάνουν πλέον ιδιώτες, ΜΚΟ και άλλοι "ειδήμονες" ή τσαρλατάνοι, που θα βρίσκουν τους γονείς στην ανάγκη και θα τους στραγγίζουν;
  • Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι αυτός ο κώδικας ναρκωτικών δεν περιέχει κανένα άρθρο για δημόσια δωρεάν πρόληψη, θεραπεία με στεγνά προγράμματα, βοήθεια στους πρώην χρήστες να ορθοποδήσουν στην κοινωνία;
  • Γιατί τι άλλο σημαίνει το ότι, ενώ η χώρα μας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης παράνομων ουσιών (Ελλάδα 9%), αντιγράφουν κώδικες ναρκωτικών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν ποσοστά πολλαπλάσια (Τσεχία 46%, Ισπανία 38%, Ελβετία 34%, Γαλλία 53%, σύμφωνα με στοιχεία της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD στις νεαρές ηλικίες);
Αυτοί που τάχα τώρα «πόνεσαν» για την ποινική μεταχείριση των χρηστών είναι οι ίδιοι που, χρόνια τώρα, τους στρώνουν το έδαφος για να κάνουν χρήση!
Είναι αυτοί που ως κεντρικό επιχείρημα έχουν ότι απελευθερώνουν τα ναρκωτικά για να μην πηγαίνουν οι χρήστες φυλακή και εκεί γίνονται χειρότεροι. Δε λένε όμως ότι στις φυλακές κάνει κουμάντο το υπουργείο Δικαιοσύνης, άρα τα ναρκωτικά υπάρχουν εκεί εν γνώσει του. Εκεί δε λυπούνται τα "καημένα τα παιδιά" που τα ποτίζουν θάνατο;
Είναι αυτοί που δε λένε ότι οι φυλακισμένοι χρήστες βρίσκονται στη φυλακή για άλλα αδικήματα και όχι για ατομική χρήση, γιατί ο νόμος υπάρχει και τώρα και τους αναστέλλει την ποινή. Βοηθάει, όμως, να μάθουν οι οικογένειες το πρόβλημα και οι ίδιοι να κινητοποιηθούν για να μπουν σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
Είναι αυτοί που έχουν κόψει στο μισό τις επιχορηγήσεις των στεγνών προγραμμάτων και των προγραμμάτων πρόληψης και βγάζουν στην εφεδρεία τους εργαζόμενους σ' αυτά.
Αυτοί οι ίδιοι λοιδορούν το ΚΚΕ, όταν φωνάζει και αγωνίζεται και ζητάει πρόληψη, υποστήριξη στεγνών προγραμμάτων, δουλειά για τους αποθεραπευμένους χρήστες, προγράμματα μέσα στις φυλακές, ειδικούς εισαγγελείς για τις υποθέσεις ναρκωτικών, μέτρα που να οδηγούν στη θεραπεία την πραγματική και όχι εγκλεισμό και υποκατάστατα.
Οι δυνάμεις που επεξεργάζονται το σχέδιο αυτό έχουν στρέψει τα πυρά τους ενάντια στο ΚΚΕ. Ασφαλώς έχουν δίκιο σ' αυτή τους τη στόχευση γιατί όλοι εμείς στο ΚΚΕ θα δώσουμε μάχη για να μην περάσουν τούτα τα σχέδια. Δεν είμαστε όμως οι μόνοι που διαφωνούμε μ' αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας. Διατυπώνουν έντονα τις ανησυχίες τους αυτοί που δουλεύουν χρόνια τώρα με ηρωισμό στην πρώτη γραμμή του αγώνα για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά: Το ΚΕΘΕΑ, το ΨΝΑ (18 ΑΝΩ), το ΨΝΘ, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και οι Επιμελητές Ανηλίκων, ο Σύλλογος Γονέων "18 ΑΝΩ" και οι 14 Σύλλογοι οικογένειας θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ.
Γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές.
Το ΚΚΕ σας καλεί να εκφράσετε όλοι τη διαφωνία σας στο άθλιο αυτό νομοσχέδιο.
Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης του νομοσχεδίου.
Καταδικάστε τα κόμματα που το υποστηρίζουν.
Το ΚΚΕ αφουγκράζεται τη δικαιολογημένη ανησυχία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που βλέπει τον κίνδυνο που θα προκύψει από τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Γνωρίζει ότι το σχέδιο είναι παλιό, αλλά προσέκρουε πάντα ακριβώς σ' αυτήν την αντίθεση της κοινωνίας. Αυτή η κινητοποίηση είναι που θα βάλει και πάλι εμπόδιο στην επικίνδυνη αυτή εξέλιξη. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι, που παράγουμε τον πλούτο, δεν είμαστε εξαρτήματα της μηχανής τους ούτε και τα παιδιά μας τα ανταλλακτικά. Δεν τα μεγαλώνουμε για να γίνουν σκλάβοι, ούτε αναλώσιμα για τις συρράξεις, που μεθοδικά προετοιμάζουν για να ανακτήσει την κερδοφορία του το μεγάλο κεφάλαιο. Πολύ δε περισσότερο δεν τα μεγαλώνουμε για να είναι μαστουρωμένα και παραζαλισμένα, γιατί τάχα ασκούν το "δικαίωμά τους στην αυτοπροσβολή", όπως ισχυρίζεται το νομοσχέδιό τους.
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη κοινωνία ανθρωπιάς θα δώσει και αυτήν τη μάχη.

Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι' αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει ευκαιρία θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια ζωή πραγματικά ολόκληρη, όχι με δόσεις.

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΚΑΤ... ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ. Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ. Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ "ΦΙΛΟΜΑΣΤΟΥΡΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή