Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τοποθετήσεις της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο


1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, κ. Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικου, να ενισχύσει το Δήμο Φλώρινας με 25.000 ευρώ, το Δήμο Αμυνταίου με 10.000 ευρώ και το Δήμο Πρεσπών με 5.000 ευρώ, για τη θέρμανση των Σχολείων, που εξαιτίας των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών έχουν υπεραυξημένες ανάγκες οι οποίες 

υπερβαίνουν τις τακτικές επιχορηγήσεις. Ευελπιστούμε η ευαισθητοποίηση του Προέδρου, μόλις πληροφορήθηκε ότι η περιοχή μας βιώνει έκτακτες καιρικές συνθήκες, να αποτελέσει την απαρχή της ανταπόκρισης της κεντρικής Κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των  Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας.
2. ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
Η Φλώρινα συμμετέχοντας στο κλίμα της παγκόσμιας συγκίνησης για την απρόσμενη απώλεια του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου οφείλει να τιμήσει γενναιόδωρα τον σημαντικό ποιητή της έβδομης τέχνης που επέλεξε την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή της ως φυσικό σκηνικό σε επτά ταινίες του, αποτυπώνοντας τον φυσικό και πολιτισμικό μας πλούτο ως διαχρονικά διεθνή κληρονομιά. Ο τρόπος τιμής του σκηνοθέτη θα επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και ενδεχόμενες προτάσεις, τις οποίες θέτουμε για συζήτηση, πέραν της αποστολής αντιπροσωπείας στη νεκρώσιμη ακολουθία, θα μπορούσαν να είναι: η ονοματοδοσία μιας οδού ή μιας πλατείας, η δημιουργία ενός γλυπτού εξωτερικού χώρου αφιερωμένο στο δημιουργό, η θέσπιση μιας αφιερωματικής εβδομάδας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτισμού ή ακόμα και η θέσπιση ενός βραβείου για τους νέους καλλιτέχνες της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
3. ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Λαμβάνοντας υπόψη την υποδειγματική λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στο Φλάμπουρο, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να προτείνουμε τη δημιουργία και άλλων Κ.Δ.Α.Π. στο Δήμο μας, σε κοινότητες και στην πόλη της Φλώρινας ως επένδυση στη νέα γενιά, προκειμένου να πετύχουμε την ασφαλή φύλαξη παιδιών ως 12 ετών που οι γονείς τους εργάζονται και την παράλληλη δημιουργική τους απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
4. ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών συμπολιτών μας απαλλάσσοντας τα όποια εμπόδια υφίστανται στα πεζοδρόμια. Χρειάζεται μια «επιχείρηση» της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να εμποδίσει την παράνομη και παράλογη στάθμευση των αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια που θέτει τους πεζούς σε υψηλό κίνδυνο αναγκάζοντάς τους να βαδίζουν στο οδόστρωμα.
5. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Προτείνουμε να γίνει μια μελέτη για την αξιοποίηση μνημείου βυζαντινής εποχής, τα επονομαζόμενα «Ιουστινιανά ή Ιουστινιάνεια τείχη» στην περιοχή Καλέ της τοπικής Κοινότητας Παρορίου, όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι του χωριού. Η ανάδειξη ενός ιστορικού χώρου σε συνδυασμό με την επικείμενη ανάπτυξη από τον Ταμιευτήρα του Παρορίου θα δημιουργήσουν έναν ενδιαφέροντα επισκέψιμο τουριστικό τόπο μέσα στον Δήμο μας και θα εμπλουτίσουν το πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής μας.
Φλώρινα, 25-1-2012
Η Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σαχινίδης Γιώργος, Πετκάνης Τραϊανός, Σταύρου Γιώργος

1 σχόλιο:

  1. 1.Φτάνει με τον Πετσάλνικο!
    2.Φτάνει με τον Αγγελόπουλο!
    3.Καλό!
    4.Να πιέσεις τον Δήμαρχο!
    5.[..όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι του χωριού.]
    Ευτυχώς στα χωριά μας έχουμε τους κατοίκους για αρχαιολόγους..
    Αλλά ρε Όλγα τώρα "πληροφορήθηκες" οτι έχει ερείπια σε εκείνη την περιοχή?.. εκπλήσσομαι δηλαδή!
    Τοπικά αιρετά πρόσωπα και δεν γνωρίζουν τον τόπο τους!..εκτός εάν η διατύπωση στο κείμενο είναι λανθασμένη!
    ...που και αυτό κακό είναι!..ξαναγράψτε το κείμενο και αναδημοσιεύστε το στο ορθό!
    "..scripta manes.."...δίνεις τροφή φτάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή