Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση για την Ιστορία του ΚΚΕ


Μικρή αποδείχτηκε τελικά η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, η οποία γέμισε ασφυκτικά κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την έκδοση του Β' τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας 

του ΚΚΕ Ελένη Γκόγκου, η οποία αναφέρθηκε και σε ιστορικά στοιχεία της μάχης της Φλώρινας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ , ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για την ανάπτυξη της στρατηγικής του και την σημασία στης άντλησης διδαγμάτων από την ιστορία του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος για την διαμόρφωση της πολιτικής του σήμερα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία προς το μνημείο προς τιμή των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης.
Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που τόσα χρόνια φώναζαν για λήθη στο παρελθόν εμφανίζονται τιμητές των πάντων και προκαλούν με τη στάση τους. Γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν ένα μνημείο για τους βιαίως στρατολογηθέντες νεκρούς τους; Γιατί - αν επιθυμούν τη λήθη - δεν συνεορτάζουν μαζί με τους συγγενείς των πεσόντων στρατιωτών στις 12 Φεβρουαρίου; Τέλος, κάποτε πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό πολιτικό (;) κόμμα της Ευρώπης που δεν έχει καταδικάσει την ένοπλη βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή