Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν ή όχι τα ΤΕΙ στη Φλώρινα?

«Δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ούτε από κάποιον άλλο επίσημο φορέα» τόνισε σε συνέντευξη  
του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ.Χαραλαμπίδης αναφερόμενος στα όσα ακούγονται σχετικά με το κλείσιμο 2 τμημάτων στη Φλώρινα και ενός στα Γρεβενά υπογραμμίζοντας πως «δημιουργείται μια κατάσταση ανασφάλειας χωρίς να υπάρχει λόγος».
Ο κ.Χαραλαμπίδης επεσήμανε πως «βεβαίως συζητούσαμε για έναν «Καλλικράτη» σε 24 τμήματα των ΤΕΙ και κυρίως σε 6 από αυτά που είχε δοθεί αναστολή εισαγωγής φοιτητών μεταξύ των οποίων και της Φλώρινας, αλλά ακόμα απόφαση δεν έχει ληφθεί από τους προϊσταμένους των τμημάτων ούτε έχουμε επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο για αυτό το θέμα». Σημείωσε ακόμα πως την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας στην Αθήνα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των προέδρων των τμημάτων στον Πειραιά. «Εμείς πάντως από την πλευρά μας» πρόσθεσε «είμαστε ενάντια στο κλείσιμο των τμημάτων και πολεμάμε για τη βιωσιμότητα των τμημάτων αυτών μεταξύ των οποίων και της Φλώρινας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί σχολή στη Φλώρινα με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στον οποίο στρέφονται αρκετοί νέοι». Όσον αφορά για τη σίτιση των φοιτητών τόνισε πως δεν θα υπάρξει καθολική ακύρωση της σίτισης αλλά κάποιες περικοπές.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

2 σχόλια:

  1. «καλομελέτα κι έρχεται»... σύντομα θα υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Από τη στιγμή που έχει πεθάνει ο πρωτογενής τομέας, μοιραία θα σβήσουν κ τα τμήματα που σχετίζονται μ αυτόν. και μη μας προτείνεται πάλι τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας γιατί το κόλπο δε πιάνει. Κ.Α.Π θέλατε.
    2. Τα Τ.Ε.Ι και τα Α.Ε.Ι δεν είναι επιχειρήσεις.
    Δεν δημιουργούνται για να αναπτύξουν καμιά πόλη και οι φοιτητές δεν είναι τουρίστες. Πάρτε το χαμπάρι. Κανένας φοιτητής δεν ενδιαφέρεται για το τι θ απογίνει η Φλώρινα αν κλείσουν οι σχολές.
    3. Και βασικότερο. Οι Σ.Τ.Ε.Γ εδώ και χρόνια βγάζουν στρατιές ανέργων. Αυτό είναι η συνέπεια του σχόλιου στο νούμερο 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή