Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας


Συνάδελφοι.
Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα τελευταία χρόνια, δέχεται μια επίθεση χωρίς προηγούμενο. Η Κυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ προχωρούν σε μείωση μισθών, αλλαγή του χρόνου εργασίας, κατάργηση 

επιδομάτων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουν σαν στόχο την μείωση του χρόνου των αδειών, απελευθέρωση των απολύσεων με κατάργηση των αποζημιώσεων. Με όλα αυτά τα μέτρα η ζωή μας, η ζωή των οικογενειών μας, των παιδιών μας θα γίνει κόλαση. Τα παιδιά μας, όταν, και αν θα βρίσκουν δουλειά θα πληρώνονται με 511 ευρώ μικτά. Το μεγάλο κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, θέλουν εργαζόμενους με μισθούς πείνας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα και σε περίοδο κρίσης.
Συνάδελφοι.
Δεν πάει άλλο. Να μην επιτρέψουμε να χειροτερεύσει άλλο η ζωή μας. Να βάλουμε φρένο. Το ΠΑΜΕ έχει στόχο να παλέψει μαζί με όλη την εργατική τάξη να μην γίνει καμία αλλαγή των σχέσεων εργασίας προς το χειρότερο, σε σχέση με αυτές που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Σκοπός μας είναι να μη χάσουμε τίποτα από ότι μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει. Όλα τα ταξικά συνδικάτα, σε όλους τους κλάδους, βάζουμε στόχο την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι εργοδότες μας βάζουν το δίλλημα, ζητώντας μας να βάλουμε πλάτη με σκοπό δήθεν να σωθεί η χώρα, ενώ το μόνο που επιδιώκουν είναι να έχουν κέρδη.
Η εργατική τάξη, χρόνια τώρα, ζει για να ταΐζει μια χούφτα παράσιτα. Ήρθε η ώρα για ανατροπή αυτής της κατάστασης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας να ζουν στην εξαθλίωση ενώ εμείς παράγουμε τον πλούτο.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, γιατί ο συσχετισμός δύναμης είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη που θα δώσουμε. Αν μας βρουν απέναντι τους όλους μαζί ενωμένους και αποφασισμένους θα υποχωρήσουν. Η σύγκρουση με τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις θα φέρει τη νίκη.
Τα Δ.Σ. των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, οι σωματειακές επιτροπές όλοι οι πρωτοπόροι συνάδελφοι πρέπει να μπουν μπροστά σε αυτή τη μάχη. Γινόμαστε όλοι μέλη των σωματείων μας, συγκροτούμε επιτροπές στους χώρους δουλειάς,όπου δεν υπάρχουν. Απομονώνουμε τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό.Δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία.
Κανένα σωματείο, δεν πρέπει, δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει μείωση μισθών, κανένας εργαζόμενος να μη υποκύψει στην πίεση για ατομική σύμβαση.
ΑΠΑΙ Τ Ο Υ ΜΕ:
** Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
**Καμία μείωση των μισθών – ουσιαστικές αυξήσεις.
**Κατάργηση των χαρατσιών.
**Δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και Παιδεία.
**Ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων.

Γινόμαστε όλοι μια γροθιά, υπερασπιζόμαστε ενωμένοι το δίκιο μας.
Ο αγώνας θα είναι σκληρός αλλά δίκαιος.
Μόνο με την ενωμένη πάλη μας θα κάμψουμε τον αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου