Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Παγωμένοι και καπελωμένοι


Από φίλο αναγνώστη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Aθεράπευτα αισιόδοξος συμμετείχα στη διαμαρτυρία της 2ας Μαρτίου για τη μείωση του φόρου στα καύσιμα. Ήμουν και εγώ ένας από τους χιλιάδες που συγκεντρωθήκαμε ένα κρύο «ανοιξιάτικο» πρωινό  στην κεντρική 

Πλατεία της Φλώρινας για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε να δοθεί μια λύση στο θέμα της ακριβής θέρμανσης.
Εκδόθηκε ψήφισμα και μια επιτροπή θα κατέβαινε στην Αθήνα για να συναντήσει τον Υπουργό  Οικονομικών κ. Οικονόμου. 
Η σχετική ανακοίνωση έλεγε: «Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα συμμετέχουν σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Οικονόμου την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 με κύριο θέμα τη μείωση τις τιμής του πετρελαίου θέρμανσης». 
Τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των φορέων της Καστοριάς! Επικεφαλής ο Περιφερειάρχης Γ. Δακής ακολουθούμενος από τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, προέδρους ΕΒΕ, Εργατικών Κέντρων κ.λπ.. δηλαδή 30 θεσμικούς φορείς της Δ. Μακεδονίας.
Η συνάντηση τελικά αφορούσε τα προβλήματα ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας και τα αιτήματα των φορέων της Φλώρινας χάθηκαν μέσα στη γενικότητα των αιτημάτων των 4 νομών της Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρώτο πράγμα που τους ξεκαθάρισε ο Π. Οικονόμου είναι ότι άμεσα προβλέπεται η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης!!! Δηλαδή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέλθει σε 1,45 ευρώ το λίτρο.
Πήγαμε λοιπόν για μαλλί και φύγαμε κουρεμένοι.
Διαβάζω και την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής μετά τη συνάντηση, ένα κείμενο πρόχειρο, ασύντακτο, που προσπαθεί να κρατήσει μια ελπίδα ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας με νέα αιτήματα και διεκδικήσεις. Ένα κείμενο πλήρες συνθημάτων, θλίψης, ανυπέρβλητης γλαφυρότητας με μια δόση νοηματικής σύγχυσης και ακατάσχετης φλυαρίας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη άλλαξαν το διεκδικητικό πλαίσιο και έφεραν νέες προτάσεις- διεκδικήσεις. Διότι για ορισμένους δεν έχει σημασία τι διεκδικείς και τι επιτυγχάνεις αλλά το γεγονός ότι απλά διεκδικείς.
Ερωτήματα προς διευκρίνιση:
  1. Διεκδικούμε τη μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων ναι ή όχι;
  2. Διεκδικούμε επίδομα θέρμανσης ναι η όχι;
  3. Θέλουμε μείωση του φόρου στη βενζίνη για να σταματήσει η αιμορραγία στη γειτονική χώρα;
  4. Όταν λέμε άμεση υλοποίηση της τηλεθέρμανσης, σε πόσα χρόνια είναι τεχνικά εφικτό να λειτουργήσει;
  5. Δεχόμαστε ότι η Φλώρινα έχει τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και διεκδικούμε από κοινού;
Ξέρετε κάτι κύριοι της συντονιστικής: ωραίοι οι λόγοι σας και η αγωνιστική διάθεση σας αλλά δεν μπορείτε με την προχειρότητα των διεκδικήσεων να παίζετε με την ελπίδα του κόσμου να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο και αυτό είναι που πλήττει την αξιοπιστία σας.
Παγωμένος και Καπελωμένος Φλωρινιώτης

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε έχεις δίκιο, αλλά όταν στη διαμαρτυρία πρωτοστατούν παπάδες και στελέχη των κομμάτων που μας έφεραν σ'αυτό το χάλι δηλαδή όσων κάναν πάρτι τα προηγούμενα χρόνια στην καμπούρα μας, τώρα πάνε να μας καπελώσουν για να μην λείπουν κι απ' το επομενο πάρτι. Νομίζω οτι είναι στο χέρι μας να τους σκουπίσουμε αυτή τη φορά και ίσως αλάξει κάτι σ'αυτόν τον υπερσυντηρητικό και κακόμηρο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός απο πολιτικούς και παπαδες υπαρχουν και καποιοι αλλοι που δεν εχουν τιτλο αλλα φαγαν εξισου καλα. Τους ειδαμε πισω πισω να γελανε.

      Διαγραφή
  2. ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΕ.ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΖΩΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ...ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΞΑΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΤΑΞΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ!
    ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΕ ΚΑΚΗ ΣΥΡΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΚΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ
    "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΜΑΣ ΣΤΗΝ "ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΕΝΩ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι εσύ είσαι; Δεν είπαμε ότι εδώ δεν έχουμε άρχοντες ή το θέλεις και σε σήματα μορς? το μόνο λογικό είναι ότι περιμένεις θεσούλα γι αυτό παπαγαλίζεις, βρε πότε πρόλαβαν να τάξουνε? αλλιώς απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας. Η Ελλάδα να δούμε πότε θ απαλλαχθεί από σένα και τους ομοίους σου....

      Διαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11.20 να σου φαν τα σκουλήκια ότι αγαπάς άδικε κομπλεξικέ ανόητε ,αν λες ψέμματα.
    Αν πάλι λες αλήθεια να χεις του Θεου βοήθεια.
    Το δίκιο να γυρίσει σε όποιον πραγματικά το έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή