Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το ΚΚΕ Φλώρινας σχολιάζει την επικαιρότητα


Ι.Ο δρόμος του λαού.
Η αστική τάξη, μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια της, κάνει καθαρό ότι έχει γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια ότι η ίδια, υποτίθεται, υπερασπίζει: Τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας της ίδιας της 

αστικής δημοκρατίας. Έχει σβήσει από τον τηλεοπτικό χάρτη το ΚΚΕ.Εξαφανίζοντας - τηλεοπτικά - τον αντίπαλο στην πολιτική της η αστική τάξη ελπίζει να πορευτεί προς τις εκλογές επιβάλλοντας ως μόνο δεδομένο αυτό που είπε τις προάλλες στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του «Mega» ο Τσίμας, «το περιεχόμενο της διακυβέρνησης έχει συμφωνηθεί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαφωνούν μόνο στη μορφή της διακυβέρνησης, θα 'ναι αυτοδύναμη, ή κυβέρνηση συνεργασίας».
Αυτό το γεγονός έχει και τη θετική του πλευρά: Συμβάλλει στο να διαλυθούν ανάμεσα στα εργατικά στρώματα διάφορες αυταπάτες, ότι δήθεν, μέσα από την εκλογική διαδικασία, αντιπαρατίθενται ιδεολογικά οι πολιτικές δυνάμεις και ο λαός απερίσπαστος επιλέγει και αποφασίζει.
Η αστική τάξη κάνει καθαρό ότι παρέχει στο λαό μόνο μία επιλογή: Να στηρίξει τη μία ή την άλλη αστική κυβερνητική παραλλαγή.Σ' αυτή τη στρατηγική υπακούει η ταχτική: Σπέρνω τρόμο για το χάος που θα έρθει αν δεν ψηφιστούν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ με μόνο δίλημμα των εκλογών τι μορφή θα έχει η κυβέρνηση.
Ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τα διλήμματα που βάζει η αστική τάξη. Να μετρήσει τη δική του ανάγκη, να πάρει υπόψη τη δική του εμπειρία, να δυναμώσει τη δύναμή του, το ΚΚΕ. Να επιβάλει τη δική του μόνη επιλογή: Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Επιλογή που ήδη διαδηλώνεται στους αγώνες που αναπτύσσονται, αλλά έχει δρόμο ακόμα μπροστά της.
ΙΙ. Ταξική ενημέρωση.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε  ότι ο εκδότης Γ. Κύρτσος, αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και στις εκλογές θα καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο Γ. Κύρτσος εκδίδει δική του εφημερίδα και μέχρι πρότινος είχε μόνιμο στασίδι σε τηλεοπτικά δελτία και εκπομπές, σαν σχολιαστής της επικαιρότητας. Με το μανδύα της «αντικειμενικότητας» και της «ανεξαρτησίας» του δημοσιογράφου, συμμετείχε από τα κανάλια και την εφημερίδα του στη συκοφάντηση του ΚΚΕ και των εργατικών αγώνων. Άλλη περίπτωση είναι ο Π. Καψής, ο οποίος διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του «αντικειμενικού» «Βήματος» και τώρα εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, με το όνομά του να ακούγεται για υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, δε χρειάζονταν όλα τα παραπάνω για να καταλάβει κανείς ότι ο Καψής ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κύρτσος ήταν παραδοσιακά οπαδός της ΝΔ και των παραφυάδων της. Οι δυο τους, και άλλοι δημοσιογράφοι, εκπροσωπούν την αστική δημοσιογραφία, την οποία το σύστημα πλασάρει σαν «αντικειμενική», για να νομιμοποιεί στις λαϊκές συνειδήσεις την αντεργατική προπαγάνδα και το χτύπημα του ΚΚΕ. Στον αντίποδα, ο «Ριζοσπάστης», που λέει καθαρά ότι είναι Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλεται από τους αστούς σαν μη αντικειμενική εφημερίδα, επειδή λένε ανήκει στον κομματικό Τύπο και όχι στον αστικό. Τι αποδεικνύεται όμως; Ότι αυτοί, που λανσάρονται σαν δήθεν «ακομμάτιστοι», κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι. Πρώτον, επειδή τα Μέσα στα οποία αρθρογραφούν/εκδίδουν, ανήκουν στους αστούς ή υπηρετούν τα συμφέροντά τους. Άρα και τα συμφέροντα των κομμάτων τους, ενάντια στο ΚΚΕ. Δεύτερον, επειδή, όταν το σύστημα κρίνει αναγκαίο να τους χρησιμοποιήσει προς όφελός του και από άλλο πόστο, πέρα από αυτό του «αντικειμενικού» τάχα προπαγανδιστή - δημοσιογράφου, τότε οι μάσκες πέφτουν ολοκληρωτικά και επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική και κομματική τους τοποθέτηση είναι δεδομένη. Βέβαια, ο καθένας έχει δικαίωμα να πολιτεύεται με όποιο κόμμα θέλει. Αυτό που πρέπει όμως να εξοργίσει το λαό είναι η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν σαν «αμερόληπτη» τη δημοσιογραφία που χτυπάει το λαό για λογαριασμό των αστών. Ταξική είναι η παρουσίαση και η ανάλυση των γεγονότων από οποιαδήποτε εφημερίδα και κανάλι, είτε ανήκει στα κομματικά, είτε στα αστικά ΜΜΕ. Συμφέρον των εργαζομένων είναι να ενημερώνονται από τα δικά τους μέσα, τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» και όχι των αντιπάλων τους.
ΙΙΙ.Πολιτικοί απατεώνες.
Μετά την αποκάλυψη της απάτης για το μπόνους των 50 εδρών η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα της και άλλαξε τροπάρι[Το μπόνους των 50 εδρών σε καμιά περίπτωση δεν το παίρνει συνασπισμός κομμάτων, αλλά μόνο το πρώτο αυτοτελές κόμμα]. Χωρίς ντροπή και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τα μέλη του που κορόιδευε, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερη επιστρατεύοντας άλλη κατεργαριά: Πρότεινε στο ΚΚΕ συνεργασία για τις μονοεδρικές περιφέρειες, υποκρινόμενη μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω εδρών! Ποιοι; Αυτοί που μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν κάθε φορά τις έδρες!
Όμως, και στο θέμα των μονοεδρικών αποδεικνύονται ψεύτες. Γιατί ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές!... Δηλαδή, αν και οι 8 μονοεδρικές πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν 8 βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει.
Αυτός είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο στόχος του είναι πώς θα πλήξει το ΚΚΕ, δεν τολμά να τα βάλει ευθέως με την πολιτική του πρόταση και δράση και επιτίθεται διαρκώς με κουτοπονηριές. Και την ίδια στιγμή που έκανε, υποτίθεται, πρόταση εκλογικής συνεργασίας στο ΚΚΕ, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της Καρδίτσας κατέβαινε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, για να χτυπηθεί το ΚΚΕ! Το ίδιο και στην Ομοσπονδία τυφλών, όπου κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Και δεν είναι πολύς ο καιρός που συνεργάστηκε στην Ικαρία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ. Αυτοί είναι που θέλουν και συμμαχία!!!
Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Φλώρινας 

2 σχόλια:

  1. αντι να πειτε τι ειστε αξιοι να κανετε κατηγορειτε τα αλλα κομματα...αυτο μπορω να το κανω και εγω ο απλος πολιτης...απο ενα κομμα περιμενω περισσοτερα...εσεις το μονο που κανετε ειναι να διαφωνειτε με τους παντες,σε λιγο και με τον εαυτο σας...ετσι δεν προκειτε να κερδισετε ουτε ψηφοφορους ουτε το σεβασμο του απλου κοσμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευτυχώς ''σύντροφοι'' που μας ανοίγετε που και που τα μάτια και έτσι θα ψηφίσουμε ''δαγκωτό ''ΚΚΕ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΥΤΟΎς ΤΟΥς τους ,πως τους λέτε; του ΣΥΡΙΖΑ..ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΊ ΤΗς ''ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ '' ΜΕ ΤΟ ''ΕΥΑΓΓΈΛΙΟ'' ΥΠΌ ΜΆΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή