Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μαζική αποστράτευση στο ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας


Αναγκαστική αποστράτευση πολλών μεγάλων και μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται και σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας. Η βάση του ΠΑΣΟΚ που το μεγαλύτερο της μέρος «μετανάστευσε» προς άλλους κομματικούς σχηματισμούς φάνηκε ότι 

αποδοκίμασε πολιτικές, ενώ το στοίχημα είναι πλέον η διατήρηση των δύο εδρών σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, για τις οποίες υπάρχει φόβος πως αν μειωθούν περισσότερο τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και αντίθετα ανεβούν του ΣΥΡΙΖΑ, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για περαιτέρω απώλειες.
Η πιο χαρακτηριστική αποχώρηση είναι αυτή του πρώην Προέδρου της Βουλής, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ αλλά και «Παπανδρεϊκού» Φίλιππου Πετσάλνικου, που παρά το γεγονός που είχε «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του στην πρώτη θέση της λίστας του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε το δρόμο της αποστράτευσης από τα ψηφοδέλτια αναλογιζόμενος τη θέση του και προφανώς, τις ευθύνες του αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου που θερμά υποστήριζε. Μπορεί ο Φίλιππος Πετσάλνικος να ήρθε πρώτος σε σταυροδοσία, όμως το ΠΑΣΟΚ είχε τρομακτικές απώλειες σε ποσοστά και φυσικά ως ο πρώτος της περιοχής ευθύνεται και για την ήττα.
Η πτώση για τον έτερο «Παπανδρεϊκό» της περιοχής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το πολλά υποσχόμενο στέλεχος της περιοχής άρχισε την πτώση του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Οικονομικών και τις άστοχες και αποτυχημένες ενέργειες του και έπειτα τη συνέχεια της αποτυχημένης πολιτικής του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Σήμερα, εκτός του γεγονότος ότι δεν χαίρει εκτίμησης στην Κοζάνη, ούτε καν από πρώην στενούς του συνεργάτες, αποδεικνύεται ότι αποτέλεσε μια προσωπικότητα που δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτά που ευαγγελίζονταν και βεβαίως έχασαν την αξιοπιστία τους οι θερμοί υποστηρικτές του.
Μια άλλη πτώση που σημάδεψε και την Κοζάνη ήταν η μη εκλογή της Άννας Διαμαντοπούλου στην Α’ Αθηνών.  Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στέλεχος που θα μπορούσε να διεκδικήσει και την ηγεσία του κόμματος πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αναμένεται η κίνηση να τοποθετηθεί στο Επικρατείας.
Σ’ αυτές τις εκλογές είχαμε επίσης την αποστράτευση του Θανάση Χαντάβα από τα Γρεβενά, του Γιώργου Λιάνη από την Φλώρινα, αλλά πλέον από ότι φαίνεται και ο Αλέκος Αθανασιάδης θα ακολουθήσει το δρόμο της αποστράτευσης παρά τις φήμες για διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το 2014 με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Όπως φαίνεται από τα δεδομένα τα στελέχη κάτω των 40 θα επιβιώσουν από την αναγκαστική αποστράτευση που θα γίνει μετά τις 17 Ιουνίου.
Τα δύο στελέχη που φαίνεται ότι αντέχουν στους κραδασμούς και θα συνεχίσουν να πορεύονται είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος που θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και από ότι φαίνεται την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιοργάνωση του αλλά και ο Νίκος Σαμαράς από τη Φλώρινα, ο οποίος φαίνεται να αναπτύσσει ιδιαίτερη προσωπική δυναμική.
Επίσης, το δρόμο για την αποχώρηση φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν τα στελέχη των Περιφερειακών, Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, ενώ μετά το Σεπτέμβριο θα υπάρξει ολική επαναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού.
Μιχάλης Αγραφιώτης
Πηγή: kozan.gr

4 σχόλια:

  1. τι Σαμαράς , τιΣΑΜΑΡΑΣ. το 'ιδιο είναι'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά:
    Η Διαμάντω έφαγε μαύρο στις εκλογές και ο λαός την έθεσε εκτός πολιτικού σκηνικού, αλλά...
    ...πάει στο "επικρατείας", βγαίνει μάλλον σίγουρα, και σε μια σίγουρη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εάν και εφόσον ο Αντωνάκης πάρει την πρωτιά, θα την δούμε μέχρι και Υπουργό Παιδείας (!!!!!)
    Αν αυτό δεν είναι διαστροφή, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαυρίστε τους για να μη μας κοροϊδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
    ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή