Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο Ι.Ιωσηφίδης απαντά σε δημοσιεύματα για λακκούβες


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου σχετικά με τις λακκούβες στην πόλη του Αμυνταίου ο κ. Δήμαρχος Αμυνταίου έκανε την ακόλουθη δήλωση, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

«Επειδή αρκετοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται , δικαίως βέβαια, για τις λακκούβες στην πόλη του Αμυνταίου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στα πλαίσια υλοποίησης του έργου της Ύδρευσης του Αμυνταίου (π/υ 4.351.513,00€) που ξεκίνησε στις 01/09/2010 και θα ολοκληρωθεί στις 27/08/2012 με το οποίο αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες  και οι  παλαιοί σιδηροσωλήνες ύδρευσης, δυστυχώς υπάρχει μια σημαντικότατη επιβάρυνση της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας.
Το συνολικό μήκος όλου του δικτύου που θα αντικατασταθεί είναι 51.372,66 μέτρα εκ των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα  41.164,52 μέτρα. Σημειώνω ότι για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων απαιτείται η κατασκευή και ολοκλήρωση του συνόλου του έργου , η σύνδεση των δύο ζωνών (βόρειας και νότιας) και η διεξαγωγή όλων των απαραιτήτων  ελέγχων  έτσι ώστε  να μην χρειαστεί εκ νέου  σκάψιμο των δρόμων αν κάτι δεν έχει ολοκληρωθεί  σωστά και το έργο δεν είναι απολύτως λειτουργικό.
Ειδικότερα στη νότια ζώνη που ολοκληρώθηκε το σχετικό κομμάτι και έγιναν οι απαραίτητοι δοκιμαστικοί έλεγχοι (όσον αφορά τις συνδέσεις και τις κολλήσεις των επί μέρους τεμαχίων του δικτύου) έχει ήδη γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος. Για τα υπόλοιπα μέτωπα της εργολαβίας υπενθυμίζω ότι μετά από παρέμβαση μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και έως ότου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και οι σχετικοί δοκιμαστικοί έλεγχοι καλύπτονται  συνεχώς  οι ανοιχτές τρύπες του οδοστρώματος με αμμοχάλικο, ως μία προσωρινή βέβαια λύση και έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές  εργασίες  στους απαιτούμενους  χρόνους οι  οποίοι  προβλέπονται στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου και πάντως όχι μετά την 27/08/2012 , οπότε και προβλέπεται η ολοκλήρωση και η παράδοση όλου του έργου.
 Παράλληλα θέλω να επισημάνω ότι αν εμείς ως Δημοτική Αρχή αποφασίζαμε να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι  και αν μετά παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα  να ξηλωθεί η άσφαλτος και να στρωθεί εκ νέου (ενέργεια που δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό του έργου), αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, λόγω τεχνικού κωλύματος καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει παραγωγή του απαραίτητου  ασφαλτομίγματος.
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για την αποκατάσταση των υπολοίπων οδοστρωμάτων (βόρειας και νότιας πλευράς της πόλης ), όπως ήδη προείπα, απαιτείται η κατασκευή και ολοκλήρωση της διάτρησης κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές καθώς και η σύνδεση των δύο ζωνών έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι του έργου.
Κλείνω λέγοντας ότι ο Δήμος θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την επίσπευση και ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου με την μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.
Μεγάλα έργα για τον Δήμο μας χωρίς δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών κατά το διάστημα υλοποίησης τους δυστυχώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Ας μην ξεχνάμε ότι η όχληση κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του έργου είναι πρόσκαιρη, η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού που θα φθάνει σε κάθε σπίτι θα είναι μόνιμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου