Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νενικήκαμεν...

Είχα μια αγωνία απερίγραπτη, πρώτη φορά ένιωσα έτσι στη ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ, έφτανε το τέλος του κόσμου…έτσι τουλάχιστον έλεγαν έγκριτοι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση και εγώ δεν είχα λόγο να αμφιβάλλω.
Ευτυχώς όμως σταθήκαμε τυχεροί και
το ευρώ νίκησε. Νεκικήκαμεν φώναξα και είδα να με κοιτούν με έκπληξη οι φίλοι μου. Μήπως δεν νενικήκαμεν;
Αν ερχόταν ο κακός Τσίπρας με τον άλλο τον κακό Καμμένο θα γυρνούσαμε στη δραχμή, ήταν τελειωμένη υπόθεση, ενώ τώρα διασφαλίσαμε την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη και θα διαπραγματευτούμε με θάρρος το μνημόνιο!
Το αγριεμένο μάτι το Σόιμπλε το είδα και λίγο φοβήθηκα , δεν είπα τίποτα...πρέπει να τα έχουμε καλά μαζί τους αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ.
Η τρόικα αναμένει να γιατρευτεί ο Σαμαράς για να έρθει στην Ελλάδα να μας τσεκάρει. Και με αυτούς πρέπει να τα έχουμε καλά...γιατί διαφορετικά θα γυρίσουμε στη δραχμή.
Ευτυχώς δεν νικήσαμε στο Euro 2012 γιατί θα μας έκοβε την καλημέρα η Μέρκελ...με αυτή κυρίως πρέπει να τα έχουμε ακόμα καλύτερα για να μην επιστρέψουμε στη δραχμή.
Θα είμαστε υποτακτικοί, ίσως χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία, ίσως αποφασίζουν άλλοι για μας αλλά τουλάχιστον  θα παραμείνουμε στο ευρώ.
Η Ελλάδα επιτέλους θα πάρει ξανά μπρος;  Θα έλθουν τα τα εκκαθαριστικά με τετραψήφια νούμερα, θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και θα πωληθεί το σύμπαν, το χαράτσι θα κάνει πάλι την εμφάνιση του, οι περικοπές θα συνεχιστούν, το τέλος επιτηδεύματος αυξημένο θα πάει στα 500 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί θα πέσουν κι άλλο ενώ η ανεργία και η λιτότητα θα μας συντροφεύουν για τα επόμενα χρόνια.
Επιτέλους το κράτος λειτουργεί, θα μείνουμε στο ευρώ, γλυτώσαμε τον εφιάλτη της δραχμής.
Νενικήκαμεν ή μήπως δεν Νενικήκαμεν;
Hττημένος πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου