Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η αόρατη αλήθεια


Του Βαγγέλη Τσούκα
Πίσω από οποιαδήποτε έκδοση της παγκόσμιας ιστορίας των τελευταίων τριών αιώνων βρίσκεται μια άλλη εκδοχή η οποία κρύβεται σαν επτασφράγιστο μυστικό από τα μάτια των κοινών θνητών. Πρόκειται για την λεγόμενη "θεωρία συνομωσίας" που

για τον απλό πολίτη είναι μια θεωρία, στην πραγματικότητα όμως είναι η μεγαλύτερη συνομωσία της ιστορίας.

Κάθε γεγονός που συμβαίνει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάθε συμπεριφορά ατόμων και κοινωνίας και κάθε χαρακτηριστικό της κοινής γνώμης είναι προσχεδιασμένα με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια από λίγες παγκόσμιες ομάδες ανθρώπων. Οι εθνικοί φανατισμοί (πχ Ελλάδα-Τουρκία/Σκόπια) και οι ενδο-εθνικές αντιθέσεις (στην πολιτική, τον αθλητισμό, την ηθική κτλ) οδηγούνται αμφότερα από την ίδια δύναμη που τα ενισχύει για να διχάζει το πλήθος. Έτσι αυτό αλληλοεξουδετερώνεται και πέφτει αμαχητί και αδύναμο στα χέρια των ισχυρών. Η ελίτ της κάθε χώρας, οι πολιτικοί, οι πνευματικοί άνθρωποι (επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, εκκλησία κτλ) και γενικά το "κατεστημένο" είναι υποχείριο εξωγενούς δύναμης, λαμβάνοντας παχυλή απολαβή για να χαράξει μια πολιτική που έχει σκοπό την αποδυνάμωση της κοινωνίας.

Βασική πηγή της δύναμης αυτής είναι το παγκόσμιο χρηματο-πιστωτικό καθεστώς με κέντρο τα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι γνωστές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες αλλά κυρίως οι κρυφές ανώνυμες επενδυτικές δυνάμεις με βάση τις Κεντρικές Τράπεζες έχουν συσσωρεύσει τεράστιο τμήμα του παγκόσμιου πλούτου, ώστε σήμερα είναι πιο ικανές από ποτέ να προκαλέσουν την αδρανοποίησης της βούλησης και τον αποπροσανατολισμό της σκέψης και ταυτόχρονα να δώσουν την εντύπωση ότι αυτό γίνεται προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος. Από τη μια προκαλούν "βουβή καταστροφή" σε ευρείς κοινωνικούς τομείς (με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ελληνική κρίση) και από την άλλη πλάθουν την κοινή γνώμη μέσω των πανίσχυρων ΜΜΕ ώστε να πιστεύει ότι όλα αυτά είναι μοιραία και αναπόφευκτα.

Η ανωτέρω περιγραφείσα δύναμη δεν εμφανίζεται πουθενά. Κανένα μέλος της δεν έχει ποτέ αναφερθεί σε δημόσια συζήτηση, ενώ όλοι όσοι παρουσιάζονται σαν δήθεν ηγέτες (πρόεδροι και πρωθυπουργοί, διευθυντές εθνικών και διεθνών οργανισμών κτλ) δεν είναι παρά μόνο φθηνοί υπάλληλοι που εργάζονται ακόμα και εν αγνοία τους με σκοπό το στενόμυαλο ατομικό συμφέρον υπέρ της υπερδύναμης και εναντίον της κοινωνίας που εκπροσωπούν. Οι υπερ-οικογένειες αυτές έχουν επιλέξει να μένουν στην ασφάλεια της αφάνειας και να απολαμβάνουν πολυτελή ζωή στα αστικά κέντρα και τα ανά την υφήλιο τουριστικά θέρετρα με τις ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Ο τελικός έλεγχος του κόσμου γίνεται από οργανώσεις που δεν έχουν γνωστό όνομα ώστε μπορούμε να υποθέσουμε οτιδήποτε γιαυτές. Η μόνη έμμεση απόδειξη της ύπαρξης τους είναι μέσω της περιουσίας που κατέχουν, στην οποία συγκαταλέγονται πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες και αφανή ιδιωτικά κεφάλαια), πανάκριβα ακίνητα και υποδομές (όπως ουρανοξύστες και κατοικίες με πολυάριθμο προσωπικό) και μυθική κατανάλωση σε είδη πολυτελείας (έργα τέχνης, σκάφη αναψυχής κτλ) τα οποία δεν μπορεί να κατέχει οποιοσδήποτε υπάλληλός τους.

Από τον παραπάνω απόλυτο έλεγχο όμως ξεφεύγει ευτυχώς το πιο πολύτιμο αγαθό, η καθαρή ιδέα που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινο πνεύμα, η οποία επιβάλεται πάνω από όλα, όπως το φως επιβάλεται στο σκοτάδι.

Βαγγέλης Τσούκας
Ιατρός 

1 σχόλιο:

  1. Τι μας λες, ότι θα μας εξαθλιώσουν αλλά να μην επαναστατήσουμε τώρα παρά να βρούμε την ψυχική μας ηρεμία, φροντίζοντας για την πνευματική μας ανάταση. Είπα να μην μιλήσω για το απαράδεκτο άρθρο "Σκοπιανό: η λύση του γόρδιου: ttp://florineanews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9337.html'' αφού παραήταν γραφικό, αλλά τώρα θίγομαι και προσωπικά ως σκεπτόμενος άνθρωπος. Τα νεύρα μου !!! Έναν νευρολόγο ρε παιδιά ... Από εθνοπατριώτες χόρτασε η χώρα και η υφήλιος. @@@@@@@@@@@@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή