Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

H Βαλίτσα


Την Κυριακή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου υπάρχει η αμυδρή (πιστεύω και εύχομαι) πιθανότητα να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα, που πρακτικά σημαίνει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσουν και το μνημόνιο θα εφαρμοστεί πλήρως. Άμεσα αναμένεται να ψηφιστούν νέα μέτρα για την εξοικονόμηση επιπλέον 11 δις ευρώ όπως προστάζει το μνημόνιο. Ήδη η τρόικα μας διαμηνύει ότι 

μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση θα έρθει την επόμενη μέρα, και όταν  αυτοί λένε κυβέρνηση εννοούν τη μνημονιακή κυβέρνηση.
Αυτό που ζούμε θα συνεχιστεί και η ελπίδα για ανάκαμψη θα εξανεμιστεί. Η συνταγή τους είναι λάθος και το ξέρουν όλοι, όμως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μας γονατίσουν και να παραδοθούμε στα σχέδια τους.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως αυτοί που μας βύθισαν στην ατέρμονη ύφεση και  στην καταστροφή δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και διεκδικούν το αλάθητο της ικανής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης ! Eίναι τόσο το θράσος τους που βροντοφωνάζουν: Ότι μόνο αυτοί θα κρατήσουν τη χώρα στη ζώνη του Ευρώ ενώ κάθε άλλη επιλογή οδηγεί στη δραχμούλα!
Δείτε όμως και τον πανικό του ενός από τους δύο σωτήριες του τόπου:



Στο υπόγειο του σπιτιού μας έχουμε μια παλιά βαλίτσα οικογενειακό κειμήλιο με ιστορία άνω των 50 ετών. Ήταν η βαλίτσα που μετέφερε όνειρα και προσδοκίες μεταξύ Μονάχου  και Θεσσαλονίκης τα δύσκολα χρόνια της ξενιτιάς. Προχθές την ξεσκόνισα ίσως την χρειαστώ, έστω συμβολικά. Ελπίζω όμως ότι στις εκλογές τα δύο κόμματα θα λάβουν το μάθημα τους και η βαλίτσα θα επιστρέψει στο ράφι της.
Οι εκλογές θα κρίνουν αν έχουμε μέλλον εδώ ή αν σκορπίσουμε στα πέρατα της γης σαν συνήθεια-κατάρα ενός  λαού που δεν μπορεί  να στεριώσει στον  ευλογημένο τόπο του.
Αναγνώστης σε αναμονή

7 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΒΟ!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!! ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΤΙ ΜΑΥΡΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά έκανες και έβγαλες το βίντεο ρε φίλε, αλλά ξαναβάλε τη βαλίτσα στο ράφι. Δε θα φύγεις εσύ αλλά ΑΥΤΟΙ και οι ΑΛΛΟΙ που μαζί ψήφισαν την καταστροφή της πατρίδας μας.
    Να έχουν την κατάρα του έθνους!!!!

    "Ψηφοφόρος σε ... αναμονή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apo ti katalaba eyxese na bgh i nd k to pasok k apo tin ali les an bgoun tha feroun tin katastrofi stin allada k preipei na kseniteftis ,ksekadarise mas ti theleis telika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναγώστη σε αναμονή γιατί δεν υποφράφεις με τηνπραγματική σου ιδιότητα ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που ξανά ορέγομαι εξουσίά σε άλλη φάση και με άλλο όνομα και υπογράφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2004, το 2007, το 2009 σαν εκλογικό αποτελεσμα είχε κοντά στο 4% με 5% περίπου! Ξαφνικά πήγε στο 15%! Και τότε ξαφνικά , ως διά μαγείας μας τελείωσαν οι αγανακτισμένοι, οι δεν πληρώνω, οι δυστυχισμένοι, κτλ, κτλ!!
    Όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, όλη η σαπίλα του ΠΑΣΟΚ, να είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ! Έχετε ρημάξει το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα και τώρα νομίσατε ότι υπάρχει κάπου αλλού μάσσα και τρέξατε! Καημένα ποντίκια δεν πήρατε χαμπάρι τι συμβαίνει ούτε τι σας περιμένει!
    Όπως είστε τώρα όλα μαζεμένα στο πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ, θα σας στείλει ο λαός μας μαζί με το νέο στέκι σας- πλοίο, στον πάτο της ελλη. θαλασσας!
    Εάν ο ελληνικός λαός σας δώσει πλειοψηφίες , θα είστε η καταστροφή της Ελλάδας μας!

    Ο/η/το ΣΥΡΙΖΑ ήταν λίγοι και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τώρα που έγινα περισσότεροι, υπάρχει πιθανότητα να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Πύργο της Βαβελ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GIA THIMITHITE TO TRAGOYDI TOY MILIOKA
    NA DEIS POY KAPOTE THA MAS POYNE KAI MALAKES
    NA DEIS POY KAPOTE THA MAS POYNE KAI XAZOYS.
    MAKAKES KAI XAZOYS KSERETE PIOYS LENE PERIPOY 40 XRONIA TORA OI SOTIRES MAS.
    PROTA SE AGNOOUN
    META SE KOROIDEYOUN
    META SE POLEMOYN
    KAI META TOYS NIKAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή