Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Στη Φλώρινα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Στη Φλώρινα θα βρίσκεται από τις 26 ως τις 30 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. 
Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 

27η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σακουλέβα, μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό, μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό ερασιτέχνες ηθοποιοί. Θέμα της θα είναι η ιστορία της Φλώρινας από την τουρκοκρατία έως τη μεταπολίτευση. Το Σάββατο 29 Ιουλίου ο Δήμος θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο Δημότη του μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας. 

3 σχόλια:

  1. Να χε έρθει ο μακαριστός Χριστόδουλος,ο αλατοπίπερος και βιρτουόζος επαναστάτης,θα ήταν ιστορικότερη η επίσκεψη,εκτός αν ληφθούν υπόψη τα κάτωθι:
    Τώρα, στο κατακαλόκαιρο καλώς να ρθει κι ο Ιερώνυμος,ας έχει όμως το άγιον μενού και ολίγον τηγανητή πιπεριά κομμένη, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και σκορδάκι, όχι άγευστον και άνοστον και άμωμον και ανάλατον το γεύμα,μετά νηστείας ομολογίας ζώσας φλόγης,εκ σπιθός ελληνικότητος,επικαλούμενοι την μη ενασχόλησιν της εκκλησίας μας με τα εγκόσμια.
    Οτι εκκλησία Φλωρίνης μαχόμενη Πατριαρχική εκκλησία εστί, των καταλοίπων της πρώην εξαρχικής και των σχισματικών γεινόνων, αρωγός δε των Ορθοδόξων Αλβανών, Σέρβων, Βουλγάρων κλπ
    Οτι το δίπτυχον Χριστός και Ελλάς Καντιωτική Παρακαταθήκη(με κεφαλαία) εστί και επί της οδού Αυγουστίνου θα πορευτεί το ελληνοχριστεπώνυμον πλήθος, μετά των ποιμένων και των ταγών του,στους πρόποδες του ομόνυμου λόφου του εορτάζοντος Αγίου της πόλης μας, με τον μέγα σταυρό-φάρο ελπίδος κ ορθοδοξίας στην κορυφή.
    Ιερώνυμε,έθιμα και άγραφοι κανόνες της πόλεως μας(ω Φλώρινά μου, ω Φλώρινά μου σε έχουν στους χάρτες τους τόσοι επιβουλείς, έλεγε ο Αγιος Γέρων της τοπικής μας εκκλησίας, της τοπικής μας παράδοσης και της τοπικής μας λαϊκής ψυχής)
    Οτι η ποιμαντική ράβδος και βακτηρία είναι και σκήπτρο αγώνος και ρομφαία έθνους γίνεται, σε σταυροδρόμια περιοχών, πολιτισμών και ιστορίας.
    Καλώς να μας έλθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο μ...! Ας ρίξουμε το χρήμα του λαού στα φαγοπότια των τ... και όχι στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Σας αξίζει ότι παθαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή