Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πάμε Ελβετία;


Διαβάζω στο www.topontiki.gr
Πάγος από... Ελβετία
Πάγο στις ελληνικές φορολογικές Αρχές βάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, αναφορικά με τους λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα. Στο έγγραφο που έστειλε γίνεται 

ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δοθούν στοιχεία για τους Έλληνες καταθέτες. Το κείμενο που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών είναι το ακόλουθο: «Προκειμένου να ικανοποιήσουμε αιτήματα της Αθήνας για παροχή στοιχείων, σχετικά με λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες Ελλήνων πολιτών, θα πρέπει να υποβάλλεται συγκεκριμένο αίτημα με το όνομα του Έλληνα πολίτη, όπως επίσης και αν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον του για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κ.λπ. Στην περίπτωση που δεν κατηγορείται ένας Έλληνας πολίτης, στοιχεία δεν πρόκειται να σας δώσουμε».
Λοιπόν  όσοι τα βγάλανε έξω προλάβαν δεν θα φορολογηθούν και δεν χρειάζεται να δηλώσουν τα εισοδήματα τους στην εφορία.
Και όλο αυτό το παραμύθι ότι τους ψάχνουμε , ότι θα τους φορολογήσουμε κι ότι θα μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους ήταν για να μας αποκοιμήσουν την ώρα που έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας για να την αδειάσουν ενώ την ίδια στιγμή μας ψιθύριζαν στο αυτί ότι αυτοί εγγυώνται την παραμονή μας στο ευρώ.  Ας λαικίσω λίγο λέγοντας, ότι αν έπιαναν μέρος της φοροδιαφυγής και φορολογούσαν τα εισοδήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό  ίσως το χαράτσι να μην ήταν καν  απαραίτητο και ίσως να είχαμε αποφύγει και άλλα επώδυνα εισπρακτικά μέτρα.
Οι λογαριασμοί θα μείνουν μυστικοί γιατί οι Ελβετοί αρνούνται την παροχή στοιχείων την ίδια στιγμή που έχουν δώσει όλα τα αντίστοιχα στοιχεία στη Γερμανική Κυβέρνηση.
Βέβαια μας παρηγορεί το γεγονός ότι τα ΜΑΤ άνοιξαν επιτέλους τη Χαλυβουργική απομακρύνοντας τους απεργούς και αποκαθιστώντας την τάξη. Η έχουμε κράτος ή δεν έχουμε. Αμα λειτουργεί  αποτελεσματικά  το κράτος νιώθω υπερήφανος για τη χώρα μου.
Οσο για εμάς που γλυτώσαμε τη χρεοκοπία ας ετοιμαστούμε να πληρώσουμε το χαράτσι και το εκκαθαριστικό της εφορίας και λοιπούς λογαριασμούς .
Λεφτά που θα βρούμε;  Ελατε τώρα μεταξύ μας είμαστε, θα πάμε Ελβετία και θα πάρουμε από τα έτοιμα, από αυτά που φάγαμε μαζί όπως λέει η παγκάλειος ρήση.
Blogger φοροφυγάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου