Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εντατικά μαθημάτα κλασικής κιθάρας στις Πρέσπες


Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του 1ου κύκλου εντατικών μαθημάτων κλασικής κιθάρας (master class) στον Δήμο Πρεσπών από τις 19 έως και 21 Ιουλίου 2012.

Διδάσκουσα είναι κ. Βασιλική Λεοντάρη η οποία έχει περισσότερη από δεκαπενταετή παρουσία στον μουσικό χώρο και είναι εξαίρετη κιθαρίστρια όσο και εκπαιδευτικός μουσικής. Η κ. Λεοντάρη διδάσκει κλασική κιθάρα σε ένα από τα καλύτερα μουσικά εκπαιδευτήρια της Ελλάδας, στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας Αθηνών».
Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνονται ανοιχτά ατομικά μαθήματα κλασικής κιθάρας και διδασκαλία μουσικού συνόλου. Το 1ο Master Class Κλασικής Κιθάρας Πρεσπών θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία στην οποία θα λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες μαθητές, η διδάσκουσα κ. Λεοντάρη και άλλοι μουσικοί. Θα ακουστούν έργα του Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, J.S. Bach, Ε. Cardoso κ.ά.
Στους μαθητές που συμμετέχουν στο 1ο Master Class κλασικής κιθάρας Πρεσπών θα δοθεί η ευκαιρία να διδαχθούν από μία καταξιωμένη  μουσικό, να εργαστούν και να μελετήσουν για μουσικά σύνολα και να παρακολουθήσουν έργα κιθαριστικής μουσικής από επαγγελματίες κατά την λήξη του master class.
Τα ατομικά μαθήματα και η διδασκαλία μουσικών συνόλων θα λάβουν χώρα στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού Πρεσπών, από τις 10 το πρωί, έως τις 4 το μεσημέρι.
Η καταληκτική συναυλία θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Βυζαντινής Συλλογής Αγίου Γερμανού, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, στις 8.30 μ.μ., το οποίο και παραχωρήθηκε από την ΙΣΤ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων Καστοριάς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στην διοργάνωση του 1ου Master Class Κλασικής Κιθάρας συμμετέχει ο Δήμος Πρεσπών και το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών και το όλο εγχείρημα στηρίζεται θερμά από ιδιωτικούς φορείς και γονείς μαθητών οι οποίοι κάνουν πράξη το ενδιαφέρον τους για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών του τόπου μας.
Για την διοργάνωση
Σόνια Χαραλαμπίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου