Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σύλληψη για παράνομη αλιεία στη Μικρή Πρέσπα


Συνελήφθη χθες (17-07-2012) το πρωί από αστυνομικούς Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, στην λίμνη Μικρή Πρέσπα – Φλώρινας, ένας 

69χρονος ημεδαπός, για παράνομη αλιεία.
Κατασχέθηκαν μία (1) μηχανοκίνητη ξύλινη βάρκα, τρεις (3) κλούβες δικτύων, μία (1) απόχη, προϊόντα αλιείας και άλλα σύνεργα αλιείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

1 σχόλιο:

  1. Τελευταια στην περιοχη αυτη δημιουργηθηκε Συλλογος Αλιεων. Καλη και πρεπουσα κινηση,για να μπει επιτελους καποια ταξη στο αλαλουμ που επικρατουσε στην Μικρη Πρεσπα αναφοπικα με το ψαρεμα.Βασει,πιστευω, του καταστατικου του Συλλογου,εκδοθησαν ειδικες αδειες στα μελη του, για να ψαρευουν με επιτρεπομεμενα για την αλιεια συνεργα, για λογους προστασιας της Λιμνης και των αλιευματων.Πολυ σωστα!!!.Ομως κυριοι του Συλλογου,συνταξαντες το καταστατικο,κανατε ΜΕΓΑ λαθος.Επρεπε στο καταστατικο σας να ληφθει ιδιαιτερη μεριμνα για τους υπερηλικες κατοικους την περιοχης. Ξερετε, ολα τα κεντρα που αφορουν τους υπερηλικες δημιουργηθηκαν, για την απασχοληση και δραστηριοτητα των γεροντων.Δεν μπορει λοιπον να συλαμβανεται ατομο 69-70-80 χρονων για αλιεια χωρις αδεια επειδη το καταστατικο σας δεν του δινει το δικαιωμα να εκδοσει,αφου σε αυτη την ηλικια μονο συνταξιουχος μπορει να ειναι.Δεν εχει κανενας το δικαιωμα να τους στερισει την λιμνη,να διαλυσει μια σχεσει οικογενιακη με την λιμνη,την λιμνη απο την οποια μεγαλωσαν οι ιδιοι,μεγαλωσαν οικογενειες, ζησαν απο αυτην και με αυτην. Μεγα λοιπον λοιπον το λαθος και πρεπει το καταστατικο να αναθεωρηθει.Σχετικα με τους βοηθους των αλιεων.Τι θα πει βοηθος? Αυτος που δινει βοηθεια,ο συνεργατης.Ο αντι εμου. Δεν μπορεσε να ερθει ο μαστορας και εστειλε τον βοηθο του.Για ψαξτε λιγο το θεμα και διορθωστε την ερμαφροδητη κατασταση των βοηθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή