Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Απόσυρση τώρα εγγράφου διωγμού των ΑμεΑ του τομέα Πρόνοιας Δήμου Φλώρινας


Το έγγραφο του τομέα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης προς τους τυφλούς δικαιούχους προνοιακού επιδόματος στο πλαίσιο της επανεξέτασης τους όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 46 του ν. 4025/2011 αποτελεί ένα στυγνό και ωμό εκβιασμό 

που αγγίζει τα όρια διασυρμού και διωγμού τους.
Τα άτομα με αναπηρία και πρώτα και κύρια οι τυφλοί επιδοματούχοι του Ν. Φλώρινας καλούνται με αυτό να περάσουν για επανεξέταση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ Κοζάνης ή Καστοριάς, αφού η άνευ σχεδιασμού οργάνωση του ΚΕΠΑ δεν έχει προβλέψει Διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας προς ταλαιπωρία του συνόλου των ατόμων με αναπηρία.
Οι δικαιούχοι καλούνται εντός τριάντα ημερών να καταθέσουν στο τμήμα πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας αντίγραφο της κατάθεσης αίτησης τους στο ΚΕΠΑ. Η ενέργεια αυτή (κατάθεση αίτησης στο ΚΕΠΑ) αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος, εφόσον με τη νέα απόφαση ΚΕΠΑ θα πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία για τη χορήγηση του επιδόματος. 
Στη συνέχεια όμως το έγγραφο, άνευ λογικής, αναφέρει ότι το επίδομα θα αναστέλλεται εάν ο δικαιούχος που έχει αιτηθεί την επανεξέτασή του δεν προσκομίσει τη νέα απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ έως την 1/1/2013!!! 
Η Συνομοσπονδία αναρωτιέται ποιός ιθύνων νους έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία την 1/1/2013, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι 59.000 πολίτες σε όλη τη χώρα παραμένουν φυλακισμένοι στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ. Αδυνατεί δε να πιστέψει ότι αυτό αποτελεί επίσημο τρόπο περικοπής των επιδομάτων. Γιατί είναι βέβαιο ότι οι τυφλοί της Φλώρινας που θα σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις αξιολόγησής τους έως τις 17-9-20123, με το ρυθμό που αξιολογούνται οι αιτήσεις στα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς δεν θα έχουν εξεταστεί ούτε μετά από το εξάμηνο!!! 
Ο υπεύθυνος που συνέταξε το ανωτέρω έγγραφο δεν γνώριζε ότι στα ΚΕΠΑ Κοζάνης αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 4.500 αιτήσεις και εξετάζονται με ρυθμούς χελώνας μόλις μερικές δεκάδες κάθε μήνα; Από αυτές τις 4.500, δεν γνώριζε ότι η πλειονότητά τους είναι άτομα που έχει λήξει το προνοιακό τους επίδομα ή η προσωρινή σύνταξη αναπηρίας του και ότι αυτοί οι συμπολίτες βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση;
Η κατάσταση δυστυχώς τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Η ΕΣΑμεΑ αναμένει την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στο συγκεκριμένο θέμα και την ανάληψη συγκεκριμένων και διακριτών δράσεων για να σταματήσουν πρακτικές που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ              ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου