Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στο Βροντερό - σε εξέλιξη η φωτιά στο Σκοπό


Ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και συγκεκριμένα στο Βροντερό του Δήμου Πρεσπών. Στο σημείο βρίσκονται 23 άτομα της 

πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας μεταξύ των οποίων 1 πεζοπόρο τμήμα της Κοζάνης και 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στη προσπάθεια πυρόσβεσης της φωτιάς βοήθησε χθες και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας το οποίο έκανε ρίψεις νερού.
Εντωμεταξύ συνεχίζει να μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Σκοπού Φλώρινας που καίει από το απόγευμα της Κυριακής. Στο σημείο βρίσκονται 71 πυροσβέστες από Φλώρινα, Κοζάνη, Ήπειρο, Γιαννιτσά, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, 18 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 2 γκρέιντερ και 1 τορνατόζα από τη ΔΕΗ, ένα 20τονο βυτιοφόρο από τα ορυχεία της Αχλάδας και δύο όχημα του Στρατού που συμβάλλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δάσους.
Σε δηλώσεις του για τις πυρκαγιές στη Φλώρινα ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Ηλιάδης αναφέρθηκε στη συμβολή των πυροσβεστικών δυνάμεων από τη Φλώρινα και άλλες περιοχές, του στρατού και της ΔΕΗ υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, γιατί οι φωτιές προκλήθηκαν από ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ τόνισε ότι οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τα δάση μας που είναι το κόσμημα της περιοχής μας.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου