Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Καταγγελία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φλώρινας


Τοποθέτηση ηλεκτροφόρας «νάρκης» μεσαίας τάσης μήκους 3 χλμ μέσα στην πόλη της Φλώρινας και 20 χλμ κατά μήκος της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Βίγλας
Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής των δρόμων της πόλης μας,  καταστροφής 

που ούτε ο χειμώνας δεν μπόρεσε να κάνει.  Οι παρακάτω εικόνες μιλούν μόνες  τους και δείχνουν ότι δε χρησιμοποιήθηκε ούτε καν ασφαλτοκόπτης.
Και το χειρότερο, τοποθετούνται ηλεκτροφόρα καλώδια μεσαίας τάσης που μπλέκονται με τα υπάρχοντα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ΟΤΕ κ.λπ., καθιστώντας επικίνδυνη ή ακόμα και ανέφικτη τη συντήρηση ή επέκταση των παραπάνω δικτύων. Όλα αυτά με την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο του αιολικού πάρκου που αφορά την «έγκριση περιβαλλοντικών όρων και έγκριση επέμβασης για την κατασκευή και λειτουργία του έργου». Απόφαση στην οποία αναφέρεται αόριστα η χρήση υφιστάμενης οδοποιίας για τη διέλευση του υπόγειου ηλεκτροφόρου καλωδίου, χωρίς να καθορίζεται όμως ότι αυτή είναι τα 20 χλμ. της Εθνικής Οδού και τα 3 χλμ. Κεντρικών οδών της πόλης της Φλώρινας, πράγμα που γεννά σοβαρά ερωτηματικά.
Τι κάνει άραγε ο Δήμος μας για όλα αυτά; Γιατί δεν είναι καν στους πολλούς αποδέκτες της πιο πάνω απόφασης της Περιφέρειας; Πήρε αλήθεια είδηση τι του συμβαίνει; Ρωτήθηκε για όλες αυτές τις επεμβάσεις; Αυτός (ο Δήμος) θα αποκαταστήσει τις ζημιές με δικά μας χρήματα; Ή θα μας απαντήσει ότι δε γνωρίζει τίποτα και τα πάντα γίνονται από άγνωστη γι’ αυτόν αρχή; Ποιος θα είναι υπεύθυνος αν θα υπάρξουν θύματα από την ηλεκτροφόρα «νάρκη»;
Τι κάνει αλήθεια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η αρμόδια για τους Εθνικούς δρόμους υπηρεσία της (ΔΣΕ); Αυτή έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί η Εθνική οδός σε μήκος 20 χιλιομέτρων για την τοποθέτηση της ηλεκτροφόρας «νάρκης»; Πώς θα συντηρήσει ή βελτιώσει το τμήμα αυτό της Εθνικής με τα καλώδια σε βάθος λιγότερο από μέτρο, κάτω μάλιστα από το χαντάκι απορροής των ομβρύων υδάτων; Πώς θα υλοποιήσει τις μελέτες που ήδη έχει κάνει για το τμήμα αυτό;
Οι πλάκες που βάζουν για προστασία από επέμβαση μελλονικά σκαπτικού μηχανήματος, είναι ικανές για τους μελετητές και τις υπηρεσίες που ενέκριναν το «έργο», να εμποδίσουν την μπουλντόζα ή τον εκσκαφέα να τα ξεπατώσει και να προστατέψουν τη ζωή του χειριστή; Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα καλώδια, τις πλάκες ακριβώς πάνω από αυτά, το βάθος της εκσκαφής και το χάλι της Εθνικής οδού.




Πως θα συντηρηθεί το παραπάνω δίκτυο αποχέτευσης με τη «νάρκη» από κάτω;



Περιμένουμε από τους αρμόδιους φορείς, έστω και τώρα, να δώσουν πειστικές απαντήσεις για όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας 

5 σχόλια:

  1. Εάν η μελέτη έγινε χωρίς προηγούμενη τεχνογνωσία εγκατάστασης και συντήρησης, τότε το έργο πράγματι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο, και θα πρότεινα στους φλωρινιώτες να μη δουν την συγκεκριμένη καταγγελία με "κομματικά" μάτια.. αλλά ως αυτό, καθ΄αυτού έργο. Προσωπικά δεν υποστηρίζω κανέναν.. και νομίζω ότι εάν καιροφυλακτούν μακροχρόνιοι κίνδυνοι από το έργο.. τότε "η πρόληψη είναι καλύτερη του θεραπεύειν"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο "ΣΥΡΙΖΑ". ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ? ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Δήμος Φλώρινας τι ακριβώς κάνει για το όλο θέμα? μήπως δεν το έχει πάρει καν χαμπάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερχεται Σεπτεμβρης και ακομα στην εν λογω Εθνική οδο δν εχουν σκεπασει τις τρυπες που δημιουργησαν. Βαρδα κ ερθουν τα πρωτα χιονια και δν εχουν κανει κατι. Θα πεφτουμε αριστερα κ δεξια οσοι κινουμαστε σε αυτον τον αξονα.Ο Θεος μαζι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή