Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Υπόθεση όλων η προστασία του δάσους


«Η προστασία του δάσους και των λιβαδιών της Φλώρινας είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των αρμόδιων υπηρεσιών» επεσήμανε σε συνέντευξη 

του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Παναγιώτης Λιθοξοίδης υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότερες πυρκαγιές ξεκινάνε από αμέλεια και μη λήψη των απαραίτητων μέτρων από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Τόνισε δε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ίδρυσης πυροσβεστικού κλιμακίου στην Πρέσπα για την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη και η περιοχή δύσβατη με αποτέλεσμα η φωτιά μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική να εξαπλώνεται και να καίει αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και δάσους.
«Πρέπει και οι κάτοικοι της κάθε περιοχής που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φωτιά» πρόσθεσε «να κάνουν κάτι για να μην επεκταθεί μέχρι να φτάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και να συμβάλλουν όλοι οι φορείς για την αντιμετώπιση της. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς και κυρίως σε δύσβατες ορεινές περιοχές». Η Πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας σήμερα καλύπτει της ανάγκες της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας με 58 πυροσβέστες μόνιμους και πενταετούς υποχρεώσεως γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα πρόσληψης και άλλου προσωπικού για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τους χειμερινούς.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου