Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα Φλώρινας με το Φ.Κουβέλη


Την  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή αγώνα Φλώρινας με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, 

προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Φλώρινας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής  Σάκης Παπαθανασίου και Ντόρα Τσικαρδάνη, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας Κατερίνα Μέλφου, Μάκης Θεοδωρίδης και Μιχάλης Μητρόπουλος, οι Βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου Γιάννης Βοσκόπουλος και Μάκης Ιωσηφίδης, ο τέως Βουλευτής Φλώρινας  Γιώργος Λιάνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας  Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας  Στέφανος Μπίρος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας  Θωμάς Ταλλίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μιχάλης Καρακόλης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέφερε ότι ο διαχωρισμός της χώρας σε τέσσερις κλιματικές ζώνες δεν είναι αποτελεσματικός και πρέπει να αναπροσαρμοστεί βάσει αναλυτικότερων μετεωρολογικών δεδομένων. Η θετική διάκριση υπέρ των περιοχών που πλήττονται δυσανάλογα είναι κοινωνικά δίκαιη και πρέπει να γίνει αποδεκτή. Αναγνώρισε τη σημασία που έχει για τη Φλώρινα, η λήψη επιπλέον μέτρων για την ενίσχυση των κατοίκων εξαιτίας των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών. Δεσμεύτηκε να υποστηρίξει ενεργά την αύξηση της ποσότητας  πετρελαίου που  επιδοτείται στα 5000 λίτρα καθώς και την αύξηση του ανώτατου επιδοτούμενου ορίου στην επιφάνεια κατοικίας  σε 150 τετραγωνικά. Διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα επιδιώξει να υπάρξει ειδική μέριμνα για την κατά προτεραιότητα θέρμανση των σχολικών μονάδων και των δημοσίων κτιρίων και να εξασφαλισθούν κονδύλια για επίδομα θέρμανσης το οποίο θα δίνεται σε άπορες οικογένειες μέσω ΟΤΑ και ανεξαρτήτως του μέσου θέρμανσης που χρησιμοποιούν. Αναφορικά με το τέλος εξόρυξης λιγνίτη υποστήριξε ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποδοθεί στη περιοχή και να διασφαλιστεί ότι η χρησιμοποίησή του θα είναι δεσμευμένη σε συγκεκριμένες δράσεις που θα βοηθήσουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜ.ΑΡ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου