Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Μελίτης στο
πλαίσιο της
πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» προγραμματίζει
ημερίδα επιμόρφωσης 130 ενηλίκων,
την Παρασκευή 14-12-2012, με θέμα:
«Τοπικά προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές»
Η
ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα σε συνεργασία με τα 1ο και 2ο
Δημοτικά Σχολεία Φλώρινας στους χώρους των σχολείων.
Σκοπός
της ημερίδας είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων ,η ανάδειξη της διατροφικής
τους αξίας και της σημασίας τους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πρόγραμμα ημερίδας
Κ.Π.Ε. Μελίτης Φλώρινας
17:00 - 17:15
|
Προσέλευση
– Εγγραφές
|
17:15 – 17:30
|
ΚΠΕ
Μελίτης: Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες
Εισηγητής: Νάνης
Νικόλαος(Υπεύθυνος ΚΠΕ Μελίτης)
|
17:30
– 17:50
|
Τοπικά
προϊόντα και περιβάλλον
Εισηγητής: Νικολάου
Νίκος (Δ/ντής 1ου ΣΕΚ Φλώρινας)
|
17:50
– 18:10
|
Διατροφική
αξία των τοπικών προϊόντων
Εισηγήτρια: Ζούμπου
΄Ελενα (Διαιτολόγος)
|
18:10
– 18:20
|
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
|
18:20
– 18:40
|
Διατροφική
αξία των μανιταριών
Εισηγητής: Δαϊκόπουλος
Γιάννης (Δ/ντής 2ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας)
|
18:40 -19:00
|
Τοπικά
προϊόντα-Παραδοσιακές συνταγές: Ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Εισηγήτριες: Κασίδου
Στέλλα (Σχ. Σύμβουλος Α/θμιας Εκ/σης
Φλώρινας)
& Γκόλια Παρασκευή
(Δ/ντρια 5ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας)
|
19:00– 19:15
|
Βαλκανική
κουζίνα (της Ιωάννας Πιτόσκα) – Παρουσίαση βιβλίου
Εισηγήτρια: Όλγα
Μούσιου Μυλωνά (Σχ. Σύμβουλος Α/θμιας
Εκ/σης Φλώρινας)
|
19:15 – 21:00
|
Εργαστήρια
παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακές συνταγές; και τοπικά
προϊόντα.
|
Παρά τον μεγάλο αριθμό
αιτήσεων συμμετοχής (130) για την
ημερίδα «Τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές», αποφασίσαμε να γίνουν δεκτοί
όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση. Καλό θα ήταν, όλοι οι συμμετέχοντες μόνοι τους ή
ανά σχολείο να συνεισφέρουν στον μπουφέ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της
εκδήλωσης με κάποιο φαγητό ή γλυκό, κατά προτίμηση παραδοσιακό. Ευπρόσδεκτο και
σπιτικό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου