Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα μέτρα στήριξης των τρίτεκνων


Επίκαιρη Ερώτηση για «Μέτρα για τη στήριξη των τρίτεκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών», υπέβαλε οε Βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν περιέλθει σε δεινή θέση από την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα της συγκυβέρνησης,της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να διασωθεί και να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, στις κοινωνικές παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, τα χαράτσια και η φοροληστεία αποτελούν μέτρα εξόντωσης των λαϊκών οικογενειών
Στις τρίτεκνες και γενικότερα στις πολύτεκνες οικογένειες οι επιπτώσεις των αντιλαϊκών μέτρων είναι πολλαπλάσιες, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των πολυμελών οικογενειών που οδηγούν σε αδυναμία ικανοποίησης στοιχειωδών αναγκών όπως η διατροφή, η ένδυση, η θέρμανση, η εκπαίδευση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ψυχαγωγία, η άθληση κ.ά.
Απαιτούνται μέτρα που συνιστούν δικαίωμα αυτών των οικογενειών.
Συγκεκριμένα:
  • Καμία περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, των μισθών, των συντάξεων, των δώρων και του επιδόματος της άδειας. Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
  • Αφορολόγητο όριο για την τρίτεκνη - πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
  • Βιβλιάριο υγείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές ή επιδότηση του ενοικίου 100% με εισόδημα έως 50.000€ σε όσους φοιτούν εκτός πόλης της κατοικίας τους. Να υπάρχει η δυνατότητα μετεγγραφής στον τόπο κατοικίας.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων:
  • Διαγραφή χρεών από τόκους, πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία, καμία κατάσχεση κατοικίας λόγω χρεών.
  • Μείωση 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙοι κ.κ. Υπουργοί πως τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω.

Ο βουλευτής
Σπύρος Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου