Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Κραυγή αγωνίας» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από τους καθηγητές


«Κραυγή αγωνίας»  για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απηύθηναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης,  στο κτίριο της Διοίκησης, η πρόεδρος και τα μέλη του νέου προεδρείου του Συλλόγου Καθηγητών του Ιδρύματος. 
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας 

Άννα Σπύρτουτο μήνα αυτό κρίνονται σχεδόν τα πάντα για το μέλλον των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καλώντας τους τοπικούς φορείς «να σηκωθούν στο πόδι», προκειμένου να αναδειχθεί η σπουδαιότητα διατήρησης και ενίσχυσης του Πανεπιστημίου.
Η κυρία Σπύρτου προχώρησε, λέγοντας, πως «Η πρόταση που έχουμε είναι εκείνη που μιλά για το πώς θα μπορέσουμε να έχουμε, τον επόμενο χρόνο, ένα πιο μεγάλο και ισχυρό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας… Ο ένας πόλος του, ισχυρότερος, βρίσκεται στη Φλώρινα, με Πανεπιστημιούπολη και ο άλλος στην Κοζάνη, με δυο τμήματα Πολυτεχνείου. Χρειάζονται κάποιες αλλαγές και ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση. Στη Φλώρινα το κτιριακό πρόβλημα είναι ελάχιστο σε σχέση με τις υποδομές που υπάρχουν, ενώ σύμφωνα με μελέτη που έχουμε κάνει μπορούμε να δεχθούμε και ένα θεωρητικό, όχι εργαστηριακό, τμήμα. Εκεί έχουμε πρόβλημα με τις εστίες».
Η ίδια, ως προς την Κοζάνη, ανέφερε πως « η πρόταση είναι «επιτέλους, η πολιτεία να ξεμπλοκάρει το γραφειοκρατικό πρόβλημα που υπάρχει με την Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ…έχουμε γεμίσει με μελέτες και χαρτιά, φτάνει πια! Παράλληλα, υπάρχουν πολύ καλά λόγια και υποσχέσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε κανένα νεώτερο από την πρόταση του δημάρχου Κοζάνης για την παραχώρηση του ΒΙΟΠΑ Ξύλου. Να βγει και μας πει γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμη το θέμα. Δεν έχει τα χρήματα να το κάνει; Ας μας πει, για να ξέρουμε τι θα πούμε και στην πολιτεία…»
Πηγή: kozanimedia.gr

2 σχόλια:

  1. Αν μας κλείσουν το πανεπιστήμιο, θα τους κλείσουμε την εφορία. Αυτοί δεν μας βλέπουν σαν ανθρωπους παρά μόνο σαν αριθμούς και φορολογικά έσοδα. Μόνο έτσι θα το καταλάβουν. Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο κρίμα για αυτόν τον τόπο να τα χάνει όλα από την ανικανότητα κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή