Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο "Αμύντας" έκανε το ντέρμπι περίπατο!


Με τους φιλάθλους του Αμύντα να δίνουν δυναμικό παρόν στο κλειστό της πόλης, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη τους για τον σύλλογο,  η ομάδα του Αμυνταίου κατάφερε να πάρει το τοπικό ντέρμπι με το Φιλώτα Φλώρινας, σημειώνοντας 

ευρεία νίκη 20-10, σκορ που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου, έχοντας «(τερματο)φύλακα άγγελο» την Πανδώρα Κόρρα (70% αποκρούσεις) ,την Κριστίνα-Ελενα Τσιομπάνου(11γκ) σε δαιμονιώδη φόρμα και τις υπόλοιπες παίκτριες να αποδίδουν εξίσου καλά, δεν  άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο , με παθητικό μόλις 2 τερμάτων (11-2).
Από την άλλη Φιλώτας , αδυνατούσε να διεισδύσει στην καλά οργανωμένη άμυνα του Αμύντα, γεγονός που δυσκόλεψε κατά πολύ την τελική του προσπάθεια. Συν τοις άλλοις η απουσία του περιφερειακού και η αστοχία από τη γραμμή των 7μ. (2/7) , επέδρασαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της διαφοράς του Α ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στην απόδοση των δύο ομάδων, προδιαγράφοντας την κατάληξη της αναμέτρησης. Ο τεχνικός των γηπεδούχων προχώρησε σε κάποιες εσωτερικές αλλαγές ,με σκοπό να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας, ενώ ο πάγκος του Φιλώτα (Λιότσικα Θεανώ και Κούπας Δημήτριος) επιδόθηκε σε μια σειρά αλλαγών, βρίσκοντας κατά διαστήματα κάποιες λύσεις τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τις παίκτριες και το τεχνικό τιμ του Αμύντα να πανηγυρίζουν την όγδοη κατά σειρά νίκη τους στο πρωτάθλημα, με τον κόσμο να επιβραβεύει με το ζεστό του χειροκρότημα, τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.
Η γκολκίπερ του Αμύντα Πανδώρα Κόρρα σχολίασε: «Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παιχνίδια με ειδική βαρύτητα, όπως το σημερινό.
Εγώ και οι συμπαίκτριες μου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο,  που ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στο κάλεσμα μας, δίνοντας τα την απαραίτητη ώθηση για τη νίκη».


ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
Πριν την έναρξη τα αναμέτρησης κατατέθηκαν γαρίφαλα και τηρήθηκε τα λεπτού σιγή στη μνήμη του αθλητή του Αμύντα Γρηγορίου Καναργελίδη, που απεβίωσε στον αγωνιστικό χώρο κατά την αναμέτρηση με τον Ζαφειράκη Νάουσας τα 22/1/1995 .
Η ομάδα του Αμύντα Φωτογραφήθηκε, έχοντας ως χορηγό στις νέες εμφανίσεις της,  την παιδική κατασκήνωση Ελαιώνες Χαλκιδικής    
Λόγω του ειδικού βάρους τα αναμέτρησης Πατιός Κων/νος – Τσιάνας βασίλειος (από τη Κοζάνη) ορίστηκαν να διευθύνουν την αναμέτρηση, πράγμα που έπραξαν επιτυχώς.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου η επιτροπή χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου, βράβευσε την αθλήτρια του Ο.ΞΙ.Φ. Ζωή Μοσχοπούλου και τον προπονητή της Λεωνίδα Καλυβιάνο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αθήνας.
Με τη λήξη του αγώνα οι παίκτριες του Αμύντα βρέθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, για να πανηγυρίσουν με το δικό τα ξεχωριστό τρόπο τη νίκη .
Δεκάλεπτα: 5-0, 6-1, 11-2 (ημχ), 15-5, 18-7, 20-10.
Διαιτητές: Πατιός Κ. – Τσιάνας Β.
Αμύντας Αμυνταίου (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουτζή (τφ), Μπάντη 1, Γεωργιάδου 1, Παπαβασιλείου 2, Σκόδρα Τζ. 3, Ρακοπούλου, Γαλμπάδη, Ηλιάδου, Δημητριάδου, Τσένκο 1, Τσομπάνου 11, Πάνου, Σκόδρα Τ. 1.
Πέναλτι: 4/1,   Δίλεπτες Αποβολές: 2
Φιλώτας Φλώρινας (Θ. Λιότσικα – Δ. Κούπας): Ταιρίδου, Σουμτάκη, Βογιατζή, Κλαζογλου, Γκάτσιου, Κατοτοικίδου 1, Αβραμίδου 2, Τολούδη 1, Τσουτσουλάκη 2, Στρατάκη, Παπαδοπούλου, Παραστατίδου, Χαριτοπούλου 2, Φυλάκη 2.  
Πέναλτι: 2/7,   Δίλεπτες Αποβολές: 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου