Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Καταγωγή του Αλέξανδρου Γ΄ του Μακεδόνα


Τρείς αδερφοί, ο Γαυάνης, ο Αέροπος και ο Περδίκκας, απόγονοι του Τημένη, εξορίστηκαν από το ΄Αργος της Πελοποννήσου και κατέφυγαν στην Ιλλυρία. Από κει πέρασαν 

απέναντι στην πάνω Μακεδονία και πήγαν στην πόλη Λεβαία, όπου μπήκαν στην υπηρεσία του βασιλιά και ο  ένας φρόντιζε τα άλογα, ο δεύτερος τα βόδια κι ο τρίτος ο Περδίκκας, τα μικρά ζώα.(Στην παλιά εποχή δεν ήταν φτωχοί μόνο οι άνθρωποι του λαού. Ακόμα κι οι βασιλείς δεν είχαν πολλά χρήματα). Στη Λεβαία μαγείρευε η ίδια η γυναίκα του βασιλιά. Τύχαινε, λοιπόν, όποτε έψηνε ψωμί, το ψωμί για τον νεαρό Περδίκκα να φουσκώνει διπλά από το κανονικό. Όταν είδε ότι αυτό συνέβαινε πάντα, το ανέφερε στον άνδρα της. Αυτός το θεώρησε προειδοποίηση   από τους θεούς για κάποιο σημαντικό γεγονός κι έτσι κάλεσε τους τρεις υπηρέτες του και τους είπε να φύγουν από την επικράτειά του. Ο νεότερος απάντησε ότι τους χρωστούσε τους μισθούς τους και δεν θα έφευγαν πριν τους πληρώσει. Ο ήλιος έλαμπε μέσα από την τρύπα της καμινάδας του σπιτιού κι ο βασιλιάς, όταν άκουσε την αξίωση του νεαρού, προκάλεσε την καταστροφή του φωνάζοντας:«Σας δίνω τα μεροκάματα που αξίζετε. Ορίστε!» είπε δείχνοντας τον ήλιο. Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί έμειναν άναυδοι αλλά ο νεότερος, που είχε ένα μαχαίρι στο χέρι του, χάραξε μια γραμμή με τη λεπίδα του γύρω από την κηλίδα φωτός στο πάτωμα και είπε: « Βασιλιά, δεχόμαστε αυτό που μας προσφέρεις». ΄Επειτα έκανε τρεις φορές σαν να μάζευε τις ηλιαχτίδες στις πτυχές του χιτώνα του κι έφυγε από την πόλη μαζί με τους αδελφούς του. Όταν έφυγαν, κάποιος που ήταν στην υπηρεσία του βασιλιά, ανέφερε τι νόημα είχε η κίνηση του νεαρού και πρόσθεσε ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ο βασιλιάς θύμωσε και διέταξε να τους κυνηγήσουν και να τους σκοτώσουν. Σ΄ αυτή την περιοχή υπήρχε ένας ποταμός στον οποίο κάνουν θυσίες οι απόγονοι των τριών αυτών Αργείων ανδρών, τιμώντας τον ως σωτήρα τους, γιατί μόλις τον πέρασαν οι Τημενίδες, ο ποταμός φούσκωσε τόσο που ήταν αδύνατο να τον διασχίσουν οι διώκτες τους. Τα αδέλφια φτάσαν στο όρος Βέρμιο και από τις πλαγιές αυτού του βουνού, λοιπόν, οι αδελφοί κατέκτησαν πρώτα τις γύρω περιοχές και μετά την υπόλοιπη Μακεδονία. Από την οικογένεια αυτή κατάγεται και ο Αλέξανδρος ο Μέγας και κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την ελληνική του καταγωγή.
Όλα αυτά φυσικά από τον πατέρα της ιστορίας τον Ηρόδοτο!!!!
Νάσος Στ. Παπαδάκης

6 σχόλια:

  1. ΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ ΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ,Ο ΔΕ ΑΛΛΟΣ ΕΙΣ ΙΤΑΛΙΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΤΣΕ,Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΦΑΓΕΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΣΜΟΥ.ΣΤΑ ΔΕ ΚΑΘΙΣΤΕΡΙΜΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΞΕΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩ ΠΩ ΡΕ 10:40 π.μ. ΠΟΛΥ "ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ" ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ!ΚΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ!
      ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ!
      ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
      Α ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ!
      ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΡΕ!ΑΑΑ...Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ!
      ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ!
      ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ!
      ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!
      ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΡΕ ΦΙΛΕ!
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ!
      ΛΟΙΠΟΝ...ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΟΘΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
      [ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!].ΤΗΝ ΔΕ ΓΗ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.
      ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΟΜΩΣ!ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΡΑΤΣΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΙΜΑΣ!ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ!ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙ!ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΑΔΕΡΦΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΛΟΣ!ΑΛΛΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΟΧΟΣ!ΛΕΓΕ ΡΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΕΣΥ?
      ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΔΕΡΦΗ"...ΤΟΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ....ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ!


      Διαγραφή
    2. Πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιστορική αλήθεια και να μην τυγχάνει ειρωνίας ή παραποίησης.
      Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει ο Αλέξανδρος πολύ συγκεκριμένης ελληνικής καταγωγής είναι!

      Διαγραφή
  2. η ΑΠΩΤΕΡΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΚΧΕΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.ΒΑΚΧΕΙΑΔΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΥΘΙΚΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΛΕΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ . ΕΚ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ΄ΥΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΛΛΟΣΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΔΕ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ Ο ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΜΥΚΗΝΩΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ.ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ-ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΛΥΓΚΗΣΤΙΔΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΗΤΑΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΥΓΚΟΥ ΘΗΓΑΤΗΡ ΒΑΣΙΛΕΑ ΑΡΡΑΒΑΙΟΥ.ΝΑ ΣΗΜΑΙΩΣΩ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΙΑ ΤΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΤΕΘΡΙΠΠΟ ΑΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ.ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΨΗ ΚΟΚΑΣ ΚΟΛΑΣ..

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ..ΣΕΡΒΟ ΤΖΟΖΕΦ ΤΙΤΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΝΤΕΜΕΤΡΟΦ Η ΤΟΝ ΝΕΟΒΟΥΛΓΑΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΝ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΒ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΣΗΛΗΞ "ΠΑΙΔΑΡΙΟΝ" ΠΑΥΛΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΑΙΤ ΚΛΑΜΠΣ ΚΑΙ ΟΥΖΑ ΣΤΟΝ ΣΚΙΟΥΡΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ "ΑΛΛΟΥ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑ "ΑΛΛΟΥ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗΝ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΝ ΕΡΕΥΝΑΝ" .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.23τα ρε που χρησημοποιεις,δειχνουν και το αναλογο επιπεδο.Η ορθογραφια ουδολως αναιρει την αινια του κειμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ΡΕ 9:56 π.μ. ειδικά την [...αινια του κειμενου] δεν την [..αναιρει..] αφού δεν έχει έννoια το κείμενο αλλά παράνοια!..αλλά δείχνει κύρια το δικό σου πολιτισμικό επίπεδο ρε άσχετε κενοκράνιε δραπέτη του καιάδα!
      Μάθε "ρε" να γράφεις Ελληνικά σωστά και μετά να ασχολείσαι!
      ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!
      ΒΑΡΒΑΡΕ! Ε ΒΑΡΒΑΡΕ!
      ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕ ΝΟΘΟΦΑΣΙΣΤΑ!
      (Και για να μαθαίνεις κάτι νέο απολίτιστε νοθοβάρβαρο βαρίδι της ελληνικής γης!..το "ρε" είναι σύντμηση του "μωρέ" που είναι η Κλητική του "μωρός" και σου ταιριάζει απόλυτα ως αξιολόγηση της ύπαρξης σου και ειδικά του κειμέ νου σου!)
      Κακόμοιρε αστοιχείωτε μιμητή και λάτρη του Αυνάν! Αιώνιε βάρβαΡΕ!...πες "ρε" ποιον δάσκαλο είχες να πάω να τον φτύσω!
      [..χρησημοποιεις..] και κανένα λεξικό εάν δεν ξέρεις καλή ορθογραφία δεν είναι κακό!
      ΒΑΝΔΑΛΕ ΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

      Διαγραφή