Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Διευκρινίσεις για την επιλογή αθλητών στο διεθνή αγώνα Π-Κ (Τopolino)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – 1933
Αποτέλεσε τεράστια έκπληξη και απογοήτευση για το Δ.Σ. και τους αθλητές του Συλλόγου μας η ανάκληση της απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας για την επιλογή των αθλητών για τον Διεθνή Αγώνα Παίδων Κορασίδων (Topolino).
Είναι από τις ελάχιστες φορές, μπορεί να είναι και η πρώτη, που αλλάζει η σύνθεση 

της αποστολής της Εθνικής Ομάδας μετά την ειδοποίηση όχι μόνο του σωματείου αλλά κατ' επέκταση του προπονητή  και του αθλητή προσωπικά.
Από την πρώτη στιγμή το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας απαίτησε από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προπονητή διευκρίνισης για το περιστατικό της ανάκλησης, αφού δόθηκαν οι πρώτες διευκρινήσεις o ΣΟΧ θέλησε να θεωρήσει το περιστατικό ως μη γεννώμενο, για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην αποστολή που έπρεπε να αναχώρηση. Τα παιδία, οι μικροί αθλητές, δεν φταίνε σε τίποτα, ούτε πρέπει να τα πικραίνουμε. Η συνέχεια θα γινότανε στο επόμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος του ΣΟΧ Φλώρινας είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας και θα παρευρίσκεται αυτοπροσώπως στην συνεδρίαση.
Επίσης ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση, την οποία παραθέτουμε παρακάτω, σχετικά με την απόφαση - όχι σχετικά με την αξιολόγηση η οποία ήταν απολύτως σωστή και δίκαιη - αλλά σχετικά με τους χειρισμούς οργάνωσης της αποστολής.
Η απάντηση της Τεχνικής επιτροπής είναι ξεκάθαρη.
Ευχόμαστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιοι χειρισμοί και σχόλια  που αποτελούν από την μια μεριά προσβολή για την εικόνα του αθλήματος και την αξιοπιστία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας αλλά και των Σωματείων κατ' επέκταση. Από την άλλη μεριά τέτοια λάθη κάθε άλλο παρά ευεργετικά λειτουργούν στην ψυχολογία, ειδικά των μικρών αθλητών και μάλιστα στο δυσκολότερο Χιονοδρομικό Άθλημα, που τίμησε ο Σύλλογος μας, με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιάδες και σειρά Διεθνών Διοργανώσεων.
Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Σμυρναίο Γεώργιο για την άμεση ανταπόκριση.

Τεχνική Επιτροπή Βορείων Αθλημάτων
ΠΡΟΣ: ΣΟΧ Φλώρινας
ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για την επιλογή αθλητών στο διεθνή αγώνα Π-Κ (Τopolino)

Στο Μέτσοβο Σάββατο 12/1/13 η TEBA αποφάσισε τη διοργάνωση αποστολής στο διεθνή αγώνα με την επωνυμία TOPOLINO στην Ιταλία. Η ΕΟΧ θα χορηγούσε τα έξοδα μετακίνησης και τα μέλη της αποστολής τα έξοδα διαμονής τους. Οι αθλητές και αθλήτριες θα επιλέγονταν σύμφωνα με την κατάταξη τους από τον αγώνα 3 χλμ ET ομαδική την Κυριακή 13/1/13 για κάθε κατηγορία ως ακολούθως: Π2= 3 αθλητές, Κ2=2 αθλήτριες, Π1= 1 αθλητής και Κ1=1 αθλήτρια. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους εκπροσώπους των σωματείων στη σύσκεψη αρχηγών το Σάββατο 12/1/13.
Σύμφωνα με τα παραπάνω επιλέχτηκαν τα μέλη της αποστολής. Οι Τσουρέκα Χρυσαυγή (Κ2) και Τσουρέκας Νικόλαος (Π1), αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου, για αντικειμενικούς λόγους ενημέρωσαν, δύο ημέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής, ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στην αποστολή. Αποφασίστηκε, από την ΤΕΒΑ, οι κενές θέσεις να συμπληρωθούν από τους αθλητές-τριες που ακολουθούν στην κατάταξη της κάθε κατηγορίας, δηλαδή η 3η Κ2 (Τζουβάρα Χ.) και ο 2ος Π1 (Παπάσης Π.). Από λάθος συνεννόηση και εκ παραδρομής ενημερώθηκε ο 3ος της κατηγορίας Π1, Κουσουρέτας Νικόλαος αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας.
Ύστερα από νέα σύσκεψη της ΤΕΒΑ, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η αρχική απόφαση της επιτροπής σύμφωνα με την οποία έπρεπε να επιλεγούν οι αθλητές με βάση την κατάταξη τους στον συγκεκριμένο αγώνα - κριτήριο.
Θεσ/κη 22 Ιανουαρίου 2013
Τα μέλη της ΤΕΒΑ
Σμυρναίος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος ΒΑ
Τσουρέκας Τιμολέων, Τεχν. Σύμβουλος
Βάικου Μαρία, Μέλος
Σημείωση
Δυστυχώς πιο τεράστια έκπληξη και απογοήτευση πήραμε, όταν κάποιος κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του , θέλοντας να αποκομίσει πρόσκαιρο προσωπικό κέρδος, σχολίασε το δελτίο τύπου του ΣΟΧ, με εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε άτομα που είναι στην Χιονοδρομία, θέλοντας να σπιλώσει το όνομα του ΣΟΧ που 80 χρόνια προσφέρει, το ΔΣ, τις Διοργανώσεις που κάνει, και να πικράνει τον αθλητή. Από τα γραφόμενα του φαίνεται ότι οι λέξεις, προσφορά και αφιλόκερδος είναι άγνωστες για αυτόν.
ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΥΤΑ
Ο Ανώνυμος, άγνωστος γνωστός σχολιαστής, μπορεί τώρα να ζητήσει δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου