Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σπουδαία και παλικαρίσια νίκη του Φιλυριακού


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο εξ αναβολής αγώνας του Γυναικείου Πρωταθλήματος μεταξύ του Φιλυριακού και της Πανσερραϊκής στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο. Ο Φιλυριακός πέτυχε πολύ σημαντική

 νίκη με 3-2 απέναντι σε μια δυνατή και αξιόμαχη ομάδα σ’ ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο τέλος. Βεβαίως, αν ο Φιλυριακός είχε αξιοποιήσει κάποιες από τις πολλές (πάνω από 10) κλασικές ευκαιρίες για γκολ, σίγουρα η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική.
Ο Φιλυριακός μπήκε δυναμικά στον αγώνα έχοντας την υπεροχή και πιέζοντας για το γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 28΄ όταν η Μπασούρη έκανε μια περίτεχνη ενέργεια, έστρωσε τη μπάλα στη Λυπίτκα που με ένα εναέριο φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Πανσερραϊκής ανοίγοντας το σκορ. Ένα πολύ όμορφο γκολ για το ξεκίνημα. Δέκα λεπτά μετά ο Φιλυριακός διπλασίασε τα τέρματά του, όταν η Τσαμπάζη έκανε μια βαθιά μπαλιά, η Μπασούρη βρέθηκε τετ-α-τετ, πέρασε τη γκολκίπερ και πλάσαρε σε άδειο τέρμα κάνοντας το 2-0. Στο 41΄ η Πανσερραϊκή κατάφερε να μειώσει στο σκορ όταν η Τσάκωτα εκτέλεσε κόρνερ και η Παράσχου πλάσαρε και έκανε το 2-1, σκορ ημιχρόνου. Βεβαίως στο πρώτο ημίχρονο ο Φιλυριακός είχε κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ. 3 μεγάλες φάσεις με τη Μάινου, άλλες 3 πολύ σπουδαίες με τη Μπασούρη και μια με τη Τσιλοφύτη. Η Πανσερραϊκή από τη πλευρά της είχε 3 σημαντικές φάσεις με τη Μήσιου 2 φορές και τη Βράγκου μία φορά να επεμβαίνουν καθοριστικά διώχνοντας τον κίνδυνο.
Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς ο Φιλυριακός έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά η Πανσερραϊκή κατάφερε και ισοφάρισε με κεφαλιά της Πανίδου στο 74΄. Ο Φιλυριακός πίεσε για να πετύχει κάποιο γκολ και τα κατάφερε στο 87΄. Η Λυπίτκα εκτέλεσε κόρνερ, η Καρατζά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 3-2. Ο Φιλυριακός πήρε δίκαια τη νίκη ενώ στο δεύτερο μέρος είχε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Τρεις φάσεις επικίνδυνες με τη Κάτη, 2 κλασικές ευκαιρίες με την Πέικου και άλλες 2 με τη Μάινου και το αποκορύφωμα, το δοκάρι της Λυπίτκα από εκτέλεση φάουλ. Η τελευταία είχε και μια σημαντική ευκαιρία σε πλασέ που έκανε.
Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει το Φιλυριακό ικανοποιημένο, καθώς πέτυχε μια σπουδαία νίκη από βαθμολογικής σημασίας αλλά και επειδή την πέτυχε απέναντι σ’ ένα δύσκολο αντίπαλο, όπως η Πανσερραϊκή. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ποζατσίδη αντιμετωπίζει την επόμενη Κυριακή εντός έδρας τις Πιερίδες Μούσες.
Ο Μ. Ε. Α. Ο  Φιλυριακός Φλώρινας θέλει να ευχαριστήσει τον ιατρό της αναμέτρησης κ. Λαβασίδη Λάζαρο που ευγενικά πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στην κυριακάτικη αναμέτρηση. 
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δημήτριος): Μήσιου, Τσαμπάζη Φ., Βασιλείου, Κάτη, Τορλαχίδου (28΄ Καρατζά), Βράγκου Ε., Τσιλοφύτη (63΄ Ζήκου), Πέικου, Λυπίτκα, Μπασούρη, Μάινου.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ (Πουλικίδης Μιχαήλ): Μανιάκα, Εξουζίδου (77΄Γκογκάνη), Καμνίτσα, Μπίμπη, Εξαδακτύλου, Γεωργιάδου, Μπιζεργιαννίδου, Ζαχαριά (90΄ Μπούζδρου), Πανίδου, Παράσχου, Τσάκωτα.
Διαιτητικό τρίο: Μαυρίδης Θ., Δεμερτζής Ν., Κεσίσογλου Γ. (Πέλλας) ΑΡΙΣΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου