Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν από τις κοινωνίες για τις κοινωνίες και όχι από τα ΙΕΚ


Διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη των διοικητικών υπαλλήλων, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου και Πέμπτη 13 Μαρτίου, μαθήματα στην πόλη της Φλώρινας με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες τους, για

να υπενθυμίσουν με αυτόν το συμβολικό τρόπο, ότι τα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν από τις κοινωνίες για τις κοινωνίες. Τα μαθήματα αυτά δεν έχουν ως στόχο να υποκαταστήσουν το διδακτικό έργο που παρέχεται στο πανεπιστήμιο αλλά να δείξουν ότι η γνώση είναι δημόσιο αγαθό που ανήκει σε όλους.
Τετάρτη 11π.μ. Γιάννης Ζιώγας στα κανόνια
Πέμπτη 9 π.μ. Γιάννης Ζιώγας στα κανόνια
Πέμπτη 3μ.μ. Άννα Σπύρτου, Σιδηροδρομικός Σταθμός Φλώρινας
Πέμπτη 5μ.μ. Κώστας Κασβίκης, Αμφιθέατρο Αριστοτέλη, ποτάμι Φλώρινας
Από τον ΕΣΔΕΠ του ΠΔΜ

7 σχόλια:

  1. Συγγνωμη,
    αλλα το θεαμα σημερα το πρωι στα κανονια δεν νομιζω πως δημιουργησε και τις καλυτερες των εντυπωσεων και δεν θελω να πιστευω πως εκπροσωπει το πανεπιστημιο...αν πρεπει να αγωνιστουμε για να παραμεινουν στην πολη μας αυτου του ειδους οι "φοιτητες" καλυτερα να μας λειπει...
    ας πανε οπου θελουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλούμε, όπως αποστείλετε δική σας φωτογραφία για να αποφανθούμε αν η εμφάνισή σας είναι κοσμιοτάτη.


      Διαγραφή
    2. τουλαχιστον ειναι ανθρωπινη...και δεν εχει προκαλεσει ποτε την αποστροφή των άλλων...

      Διαγραφή
  2. οπως επισης δεν εγιναν για τις ψηφους και για να τονωθουν οικονομικα οι τοπικες κοινωνιες.επισης στις περιοδουν κρισεις πρεπει να συμαζευτουν για να μπορουν να λειτουργουν αξιοπρεπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EIMASTE KYBERNHSH KAI TA KSEROYME OLA KAI KANOYME OTI GOYSTAROYME KAI ESEIS MAS DHMIOYRGEITE PROBLIMATA, TORA POY BOLEYTIKE H KATASTASTASH KAI TROME ME XRYSA KOYTALIA GIA NA ZOYME AJIOPREPOS KAI NA SYMMAZEYTOYN APO ESAS NA TROME EMEIS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνανε την καλύτερη μαγκιά η καθηγητές.
    Οι νουνεχείς συμπολίτες μας τους το αναγνωρίζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή