Σάββατο 4 Μαΐου 2013

CENET - Κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης και δικτύωσης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2013, το 1ο Τουριστικό Σεμινάριο του έργου «CENET - Κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης και δικτύωσης» (Center for education and networking in tourism). Το έργο υλοποιείται σε
συνεργασία από το Επιμελητηρίο Φλώρινας και το Δήμο Ντεμίρ Κάπιγια της ΠΓΔΜ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ 2007-2013». Το αντικείμενο ήταν η “Ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος”.
Οι εργασίες του σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ξεκίνησαν με χαιρετισμούς του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη και του Δημάρχου του Ντεμίρ Κάπιγια κ. Τράιτσε Ντιμιτρίεφ.
Ο Προϊστάμενος του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας Δρ. Ευστάθιος Βελισσαρίου ανέπτυξε το θεωρητικό υπόβαθρο του θέματος, ενώ η Επίκουρος καθηγήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Ηλέκτρα Πιτόσκα παρουσίασε το παράδειγμα “Νυμφαίον: Η αναβίωση ενός οικισμού”.
Η περίπτωση του Νυμφαίου αναλύθηκε και επιτόπου το πρωί της Κυριακής 28 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νίκειο σχολή και στο Καταφύγιο της αρκούδας, όπου οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του Αρκτούρου.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριανταπέντε αιρετοί, υπηρεσιακοί και τοπικοί επιχειρηματικοί παράγοντες των δύο εταίρων.
Το έργο CENET θα συνεχιστεί στη Φλώρινα με επίσκεψη και φιλοξενία από πλευράς του Επιμελητηρίου Φλώρινας -κατά το τριήμερο 21 έως 23 Μαΐου- δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη τουριστικού προορισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου