Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης και καταδίκης της επίταξης των εκπαιδευτικών



Η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως ομήρους για τα μνημονιακά της σχέδια.
Τα κροκοδείλια δάκρυα για το
μαθητικό πληθυσμό, που δίνει τη μάχη του στο λεηλατημένο τοπίο της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας, είναι προσχηματικά και υποκριτικά. Στην πραγματικότητα αυτό  που διακυβεύεται δεν είναι οι δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η διάλυση των δημόσιων σχολείων. 
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δεν είναι συντεχνιακά. Αφορούν στην υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης, βασικής κατάκτησης, ήδη από τον 19ο αιώνα του εθνικού κράτους. Οι τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις  και οι απολύσεις πάνω από 10.000 εκπαιδευτικών, συνιστούν την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου δόγματος που συμπυκνώνεται στη φράση «Η εκπαίδευση είναι μια τεράστια σπατάλη» και έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή εξαθλίωση των λειτουργών του. 
Απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής «προληπτικής» επιστράτευσης. Αυτός ο παράνομος καταναγκασμός σε εργασία, που καταδικάστηκε από τη Διεθνή Αμνηστία ως καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνιστά νέο «ποιοτικό» άλμα στον κατήφορο του αυταρχισμού, που η τρικομματική κυβέρνηση επιβάλλει ως τρόπο συνήθους διακυβέρνησης. Απώτερος στόχος της είναι αφενός να φιμώσει και να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία και κάθε «φωνή αντίστασης»  της εκπαιδευτικής κοινότητας και αφετέρου η απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονιακών της δεσμεύσεων.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. με την νομοθετική πρωτοβουλία, για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, που ανέλαβε απαιτεί την άμεση άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση, την αναβάθμιση και την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής επικίνδυνης για ολόκληρη την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
 

           Ο Βουλευτής Φλώρινας                         Ο Συντονιστής της Ν.Ε. Φλώρινας                      
               ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.                                      ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.
            

            Θανάσης Γερμανίδης                                        Τάσος Τσαούσογλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου