Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κάποτε... Οικόπεδο Κτηματικής Ασχήμιας !!

Αγαπητοί Πολίτες της Φλώρινας, των Τεχνών και των Παθών..
Ένα οικόπεδο του Ελληνικού Δημοσίου που είναι στην “ευθύνη” της Κτηματικής Υπηρεσίας Φλώρινας είχε εγκαταλειφθεί και έμεινε ανεκμετάλλευτο και χωρίς καμιά φροντίδα για παραπάνω από μια 15ετία. Με μόνη εξαίρεση
ένα διάστημα - μέσα στο οποίο δεν άλλαξε η κατάστασή του χωρίς τη συμβολή μας - που νοικιάστηκε σε γείτονα, ιδιοκτήτη μαγαζιού Διασκέδασης στον Πεζόδρομο, με την Υποχρεωτική Προϋπόθεση Parking για το μαγαζί!
Είχε γεμίσει αγριόχορτα ίσα με το μπόι μας και πέρα απ' το ότι ήταν τελείως άσχημη εικόνα για τη γειτονιά, έκρυβε και ένα σωρό κινδύνους. Μαζευτήκαμε λοιπόν κάμποσοι από τη γειτονιά και πήραμε την πρωτοβουλία να το καθαρίσουμε, φυτέψαμε λουλούδια σε γλάστρες και παλιά λάστιχα αυτοκινήτων για αρχή, για να το ομορφύνουμε και να παίζουν τα μικρά παιδιά μας με ασφάλεια! Βάλαμε  ο καθένας και από μια καρέκλα, βρέθηκε κι ένα παλιό τραπέζι και καθόμαστε παρέα, περνάνε γνωστοί και άγνωστοι και μας δίνουν συγχαρητήρια, κάνουμε σχέδια για να το ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο και έχουμε  τα παιδιά μας να παίζουν εκεί μέσα, χωρίς  ν' ανησυχούμε οτι θα διασχίζουν συνεχώς τον πολυσύχναστο δρόμο μας.
Πριν προλάβουμε να χαρούμε καλά καλά, πέρασε ο "Υπεύθυνος"  της Κτηματικής Υπηρεσίας και μας ζήτησε να τα μαζέψουμε! Τον ενόχλησαν το τραπέζι και οι καρέκλες, έψαχνε το κλειδί από την κλειδαριά που όπως λέει είχε βάλει ο ίδιος, από εμάς, και μας είπε ότι την επόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου θα έρθουν να το φράξουν.. Μας πρότεινε μάλιστα να απευθυνθούμε στο Δήμο να το αγοράσει και να το κάνει Παιδική Χαρά. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος  θα τρέξει σε καιρό κρίσης να μας ικανοποιήσει το αίτημα αυτό! Ανέφερε επίσης ότι αν πάθει κάποιο παιδί κάτι εκεί μέσα θα είναι δική του ευθύνη.  Για την ευθύνη της υπηρεσίας να το διατηρεί τόσα χρόνια όπως θα 'πρεπε που λίγο έλειψε να μας φάνε τα φίδια, ουδείς λόγος!!  Αυτά ήταν τα επιχειρήματά του και ότι έχει ευθύνη να προστατεύει τη δημόσια περιουσία. Από ποιους; Εμείς τι κάναμε δηλαδή;  Τη βανδαλίσαμε;
Αν μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τη λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση ας το κάνει !!  Το ότι  φροντίζουμε το χώρο, και παίζουν παιδιά εκεί μέσα με ασφάλεια δεν του λέει τίποτα; Προτείναμε να περνάει και να πίνει και ο ίδιος καφέ μαζί μας, αλλά ούτε αυτό τον συγκίνησε..
Τα παιδιά που παίζουν απ' όλη τη γειτονιά και από άλλες τριγύρω, έμαθαν τα δυσάρεστα και με εμφανή την απογοήτευση τους, άρχισαν να γράφουν σε χαρτί μηνύματα όπως: “Αγαπάμε αυτό το χώρο!!”
Διαμαρτυρόμαστε και απευθυνόμαστε λοιπόν στους συμπολίτες μας και ζητάμε να στηρίξουν αυτή την  προσπάθεια να βελτιώσουμε τον τόπο μας..με τις δικές μας δυνάμεις ως ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου .  Σκεφτείτε μόνο ότι , κάπου, σε κάποιες γειτονιές, με συλλογική και δημιουργική προσπάθεια, μπορεί να δοθεί σε όλους μας μια “ευκαιρία” να βελτιώσουμε τον τόπο μας και κατ' επέκταση ..τις ζωές μας! 
Με εκτίμηση και λαχτάρα για ένα καλύτερο αύριο..
Η γειτονιά της Παύλου Κύρου
 (έναντι Ιατρεία ΕΟΠΠΥ - πρώην ΙΚΑ)


5 σχόλια:

  1. Προτείνω , την επόμενη φορά που τα παιδιά μας θα σκοντάψουν και θα ματώσει το γόνατό τους σε μία παιδική χαρα , αντί να τους πούμε το κλασικό ''δεν πειράζει , θα μεγαλώσεις'' και να τα παρηγορήσουμε στην αγκαλιά μας, να πάρουμε ενα τηλέφωνο τον δικηγόρο μας για να κάνει μια περιποιημένη μήνυση στον εκάστοτε Δήμαρχο. Δική του ευθύνη δεν είναι οι παιδικές χαρές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταλάβουμε και εμείς, λέτε ότι παραβιάσατε την πόρτα που είχε βάλει η κτηματική υπηρεσία, ξεχορταριάσατε και καθαρίσατε τον χώρο, βάλατε δική σας κλειδαριά και από τότε τον χρησιμοποιείτε με τους φίλους, τα παιδιά και γνωστούς σας και παραπονιέστε δημόσια που παρεμβαίνει ο αρμόδιος για την φύλαξη του χώρου?
    Δεν πάμε καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλειδαριά δεν υπήρχε!! Σιδερένια Πόρτα μόνο και σφινωμένη μεσα στο χώμα... από πλάγια ένα τοιχάκι χαμηλό στο υψος του γόνατου απ' όπου περνάς άνετα με ένα σάλτο... Χόρτα ψηλά και ένα σωρό σκουπίδια που πετούσε όποιος περνούσε από μπροστά ή κάποιοι ανοικοκύρευτοι ή φοιτητές από τα μπαλκόνια τους από την διπλανή οικοδομή... όπως θα κατάλαβες εμείς το νοικοκυρέψαμε...κι όποιος ήθελε να στείλει το σκύλο του για την ανάγκη του... Απ΄όσο κατάλαβες η φύλαξη του χώρου άρχισε με το νοικοκύρεμα από εμάς γιατί έρχονταν ένα σωρό άσχημες μυρωδιές μέσα στα σπίτια μας..και όχι από την Κτηματική Υπηρεσία...Μέσα στο κέντρο της πόλης, που αφήνεις οικόπεδο άφραχτο και μέσα στα αγριόχορτα...Βάλε ψηλό φράχτη να μην μπορεί να πετάξει κανείς διερχόμενος τίποτα...και καθάρισε το από χόρτα να φαίνεται ότι φυλάσσεται από κάποιον.. Αγαπητή Υπηρεσία !! Τι το εγκαταλείπεις ετσι!! Δική σου ευθύνη είναι!! Τόσο καλά πάμε..
    Μέχρι να βρεις εσύ να το αξιοποιήσεις ή να το πουλήσεις θα ανεχόμαστε εμείς το χάλι που βρήκαμε και υπήρχε για πάνω από 20 χρόνια..και πριν γκρεμιστεί το χρόνια ακατοίκητο ερείπιο που υπήρχε μέσα..
    ΤΟ παράπονο της υπηρεσίας ποιο είναι; Ότι το καθαρίσαμε και φροντίσαμε εμείς, κάτι που θα 'πρεπε είχε κανονίσει η όποια αρμόδια υπηρεσία; Αλλά άντε να βγάλεις άκρη με τις υπηρεσίες που σε κάνουν μπαλάκι σ' αυτην τη χώρα.. Ή μήπως φοβήθηκε ότι θα της φάμε το οικόπεδο ομαδικώς ή τη Βίλλα; Μιλάμε για οικόπεδο μέσα στο κέντρο, σε κατοικήσιμη περιοχή, και όχι ένα χωράφι έξω στην εξοχή..
    Το πόσο καλά πάμε, είναι σχετικό..και ανάλογο με το μέτρο που πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ούτε βάλαμε εμείς καμιά κλειδαριά...Έλεος! Που είδες κλειδαριά εσύ; Ούτε βρήκαμε ούτε βάλαμε, ούτε κλειδιά έχουμε από καμιά κλειδαριά!! Από που τα βγάζεις αυτά που γράφεις; Από το μυαλό σου..; Έλα φράξτο καλά και φρόντισε να μην ξαναφτάσει στην κατάσταση που το βλέπαμε τόσα χρόνια!! ! Και βάλε επιτέλους και την περιβόητη κλειδαριά που ψάχνεις από εμάς!
    Αυτά να καταλάβετε και εσείς...της "Κτηματικής" Εξουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι κατάλαβα σας ενόχλησε η κακή συμπεριφορά και ο τρόπος του συγκεκριμένου προσώπου που λέτε ότι είναι και προβάλλεται ως υπεύθυνος "κτηματικής εξουσίας".
    Προφανώς και πρόκειται περί υπηρεσιακού προσώπου που δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, νομίζοντας ότι έτσι θα προστατέψει τα συμφέροντα του κράτους.
    Ανήκει στους ανθρώπους που χάνουν την ουσία,ασκώντας μια μικρή εξουσία.
    Είναι αυτοί που όταν κυκλοφορούν στο δρόμο σπάνια θα τους πει κανείς μια καλημέρα.
    Είναι αυτοί που αντί να καταξιώνονται από την ικανοποίηση και την εξυπηρέτηση του κόσμου, χαίρονται όταν με την μικρή εξουσία τους,βάζουν φραγμούς στην κοινωνία τάχαμου για το καλό της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή