Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Συνάντηση νέων στην Βουλγαρία – Σόφια!

Μια μοναδική ευκαιρία για νέους από 16 έως 20 ετών.
Σας ενημερώνουμε για την υλοποίησης της δράσης: LEAD YP: Leadership and Empowering Approaches for Disadvantaged Young People, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση, τομέας 4.4
«Σχέδια που ενθαρρύνουν την καινοτομία και την ποιότητα».
Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην προώθηση της κοινωνικής αποδοχής των νέων ατόμων ηλικίας από 16 έως 20 ετών, ώστε να ενδυναμώσουν ψυχολογικά και να  αποκτήσουν ηγετικό ρόλο και πρωτοβουλίες, με απώτερο σκοπό να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην ζωή τους. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σαράντα νέοι από τέσσερις χώρες, δέκα από κάθε χώρα: Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία και Ελλάδα.
Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι η εξής:
Στο πρώτο στάδιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί έρευνα δράσης από Κοινωνιολόγο - Ερευνήτρια της «Εν Γνώσει», σε μια προσπάθεια να καταγραφούν και να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες των συμμετεχόντων και να επιλεχτούν οι νέοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας αυστηρά τις αρχές της ηθικής και της δεοντολογίας, προστατεύοντας τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Εκ των είκοσι ατόμων, 16 έως 20 ετών, που θα συμμετέχουν στην κοινωνιολογική έρευνα, θα επιλεχτούν δέκα άτομα, 5 αγόρια και 5 κορίτσια, τα οποία θα ταξιδέψουν στην Βουλγαρία, στο leadership camp, από τις 25 ως τις 31 Αυγούστου.
Εκεί, σε έναν πανέμορφο χώρο έξω από την Σόφια, οι νέοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και δράσεις, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τους νέους που θα συμμετάσχουν, στηρίζοντάς τους με τέτοιο τρόπο,  ώστε να αναπτύξουν ικανότητες και να εξωτερικεύσουν την δύναμη που έχουν μέσα τους και να γίνουν οι αυριανοί πολίτες υποδείγματα για τους υπόλοιπους νέους του κοινωνικού τους περίγυρου.
Οι δράσεις που θα λάβουν μέρος οι νέοι, θα διαρκέσουν μια εβδομάδα (η πρώτη και η τελευταία ημέρα θα είναι η μετακίνηση από και προς το Αμύνταιο και την Φλώρινα). Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες, τόσο μέσα από τις δραστηριότητες, όσο και μέσα από την αλληλεπίδραση τους με άλλους νέους από τις προαναφερθείσες χώρες, θα έχουν αποκτήσει και τον ρόλο του μέντορα για τους νέους του κοινωνικού τους περίγυρου ώστε να υπάρξει πολλαπλασιασμός του θετικού αποτελέσματος.
Τι προσφέρεται: Οι νέοι θα ταξιδέψουν (συνοδευόμενοι) με ελάχιστο κόστος, ενώ τα έξοδα διαμονής και διατροφής είναι 100% καλυμμένα.
Τι ζητούμε από εσάς:
  • Νέους πρόθυμους να ζήσουν μια εμπειρία που ελπίζουμε ότι θα τους αλλάξει τη ζωή.
  • Το χαμογελαστό σας πρόσωπο, μια και πρόκειται να γνωρίσετε άλλους 30 νέους συνομήλικους σας.
  • Την συντομότερη δυνατή επικοινωνία μαζί μας για δήλωση συμμετοχής, αφού όσο περνάει ο καιρός περιορίζονται οι θέσεις.
Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Επικοινωνία:
23860 23021 – 69747 12500
archontasd@yahoo.com

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Άρχοντας
Πρόεδρος της Αστικής Μη
Κερδοσκοπικής Εταιρείας
Εν Γνώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου